יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

מתוק או מלוח: מרק קר הוא המרענן הרשמי של קיץ

נמאס לכם לאכול סלטים? לא מתחשק לכם אוכל חם? נסו להתרענן עם קערת מרק קר, עמוסה בטעמים מפתיעים ומיוחדים

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״ב באב ה׳תש״פ (02/08/2020 16:53)
בתוך אוכל, מוצש
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הקיץ פה, אבל החופשות נדחו למועד לא ידוע. מה עושים? עושים לימונדה מהלימונים, או… מרק עגבניות קר ומרענן מהעגבניות היפהפיות של הקיץ! או אולי תעדיפו מרק נקטרינות מתוק־מלוח, או מרק נפלא מזוקיני?

המרקים הקרים הם ההצלה שלי כל קיץ. אין לי כוח לעמוד שעות במטבח וגם יש פחות חשק לאכול דברים כבדים חמים. אז חוץ מסלטים, שזה תמיד רעיון טוב, נסו להתרענן עם קערת מרק קר, עמוסה בטעמים מפתיעים ומיוחדים. קשטו את הצלחת במרכיבים שמהם הכנתם את המרק (ובעוד כמה דברים), ותראו איך כולם מתלהבים וזוללים את המרק בהנאה. מנה ראשונה בארוחה חגיגית, מנה עיקרית בארוחת צהריים או סתם נשנוש של ערב, כשכולם כבר ישנים ואתם רק ניגשים למקרר לבדוק מה חדש שם.

בכל קיץ אני מחפשת מתכונים חדשים ומעניינים למרקים קרים (כי כמה מרק יוגורט אפשר לאכול?) ואני תמיד מופתעת מקלות ההכנה, מהטעם ומהערכים התזונתיים הנלווים אליהם.

בחרו לכם מרק קר מהתפריט, ובואו נעבור את הקיץ בשלום.

מרק נקטרינות קר

מרק מיוחד, מתוק־מלוח־חרפרף וטעים במיוחד. פתיח מרענן לארוחה – הגישו בכוסות קטנות, ותשמרו מנה יפה בצד בשבילכם.

מרק נקטרינות קר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
6־7 מנות

1 ק"ג נקטרינות מקולפות
2 שזיפים מקולפים
1 פלפל צהוב קטן נקי מגרעינים
1 מלפפון מקולף
¼ בצל בינוני
1 שן שום
2 כפות יוגורט טבעי
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח

לקישוט
פרוסות מלפפון דקות
פרוסות נקטרינה דקות
קרוטונים
יוגורט
עירית קצוצה

אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה וטוחנים למרקם חלק ואחיד.
2. טועמים ומוסיפים מלח/דבש לפי הטעם.
3. מצננים במקרר כשעתיים.
4. מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים במלפפון, נקטרינה, קרוטונים, מעט יוגורט ועירית.

מרק קר של זוקיני ורוויון

שדרוג למרק היוגורט הקיצי עם תוספת טעם וצבע (וגם ויטמינים) של זוקיני מאודה. מבחינתי המרק הזה יכול להיחשב ארוחה שלמה.

מרק קר של זוקיני ורוויון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
6־7 מנות
1 ק"ג זוקיני לא מקולף
2 כוסות רוויון
1 שן שום
1 כפית שמיר טרי
½ כפית מלח
3 כפות שמן זית

לקישוט
1 קישוא חתוך לקוביות קטנטנות
1 כף שמן זית
שמיר
יוגורט
שמן זית

אופן ההכנה
1. חותכים את הזוקיני לפרוסות עבות ומניחים אותן בסלסילת אידוי מעל סיר שבו מים רותחים. מאדים את הזוקיני כ־20 דקות או עד שהם רכים מאוד, ומצננים כ־10 דקות.
2. שמים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה את הזוקיני המאודים ומוסיפים רוויון, שום, שמיר, מלח ושמן זית.
3. טוחנים למרקם חלק ואחיד, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מצננים במקרר לפחות שעתיים.
4. מטגנים את קוביות הקישוא כ־5 דקות עד להזהבה.
מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים בקוביות קישואים מטוגנות, שמיר, יוגורט ושמן זית.

גספצ׳ו עגבניות ודובדבנים

פעם ראשונה שלכם עם מרקים קרים? התחילו כאן: גרסה מרעננת ונפלאה לגספצ׳ו המוכר, עם טוויסט דובדבני וטעים (שלא משתלט). אני התאהבתי.

גספצ׳ו עגבניות ודובדבנים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
5־6 מנות

700 גרם עגבניות שרי תמר
300 גרם דובדבנים מגולענים (המשקל לפני הגלעון)
¼ בצל בינוני
1 שן שום
3 כפות חומץ תפוחים/בן יין
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/3 כפית מלח

לקישוט
דובדבנים מגולענים וחצויים
מעט גבינת פרמזן מגוררת
עלי נענע קטנים
זרעי עגבנייה
שמן זית

אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון / מכשיר נינג׳ה וטוחנים למרקם חלק ואחיד.
2. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.
3. מצננים במקרר כשעתיים.
4. מוזגים לקעריות קטנות ומקשטים בדובדבנים, פרמזן, נענע, זרעי עגבנייה ושמן זית.

תגיות: גספצ'ו עגבניות ודובדבניםמרק נקטרינותמרק קרמרק קר של זוקיני ורוויון

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מחכים לבג"ץ: שכניו של רה"מ מיואשים מההפגנות

    הידיעה הבאה

    "אני לא הולך לחנך אף אחד": עורך היהדות בידיעות ספרים מרגיש שליחות

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    כדי לשרוד, כחול לבן תצטרך להתמודד עם חוקי נקמה

    מניעת טיפולי המרה: גם זו כפייה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD