יום חמישי, יולי 17, 2025 | כ״א בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

אל תשאירו אותה בסלט: שלושה מתכונים מפתיעים עם עגבנייה

עגבנייה היא ירק קסום, וממש חבל להשאיר אותו רק בסלטים או ברטבים. גדולות, קטנות, ירוקות וצהובות וחלום אחד: שגם בארץ נגדל את כל סוגי העגבניות כמו באיטליה

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ו בסיון ה׳תש״פ (07/06/2020 16:22)
בתוך אוכל, מוצש
צילום: אפרת ליכטנשטט

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כשהיינו בקיץ באיטליה (זוכרים את הימים היפים שהיינו עולים בהם על מטוס ופשוט טסים לאיטליה?) פיתחתי אובססיה קלה לעגבניות. הפרי/ירק הקסום הזה שולט במגף האיטלקי ביד רמה, ובכל חנות, סופרמרקט ושוק הייתי עוברת בין דוכני העגבניות, חוקרת, מצלמת וכמובן קונה. בחנויות רבות מצאנו לא פחות משבעה זנים שונים של עגבניות, ובחנויות מסוימות אפילו 12.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הפרדת רשויות: מה בין סל פירות לשינוי עמדה
– "לפני עשר שנים חשבתי שאני עם הבמה סיימתי"
– שיר השבוע: בְּשָׁעָה 12

גדולות, קטנות, ירוקות וצהובות, מלאות קפלים, מוארכות, מכוערות ומושלמות – עולם קסום ונפלא שכמעט לא קיים כאן בישראל. לכל עגבנייה שימוש אחר במטבח ובמתכונים, ולכל אחת טעם ייחודי משלה. והיופי, כמה יופי! אי אפשר שלא לעבור לידן ולצלם.

גם העגבניות הישראליות נפלאות וטעימות, ואני מאמינה שתוך שנים ספורות נראה גם כאן זנים רבים יותר. בינתיים ננצל את הפרי המושלם הזה לעוד ועוד מאכלים טעימים.

אז יאללה, בואו למטבח!

ריבת עגבניות שרי

קניתם המון עגבניות שרי ואתם מחפשים הרפתקה? רוצים לגוון ולהפתיע את עצמכם עם ריבה מיוחדת וטעימה במיוחד?הכינו את הריבה הזאת, והאושר במרחק של שעתיים מכם

ריבת עגבניות שרי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
600 גרם עגבניות שרי
200 גרם סוכר
1 מקל קינמון
2 כפיות תמצית וניל
מיץ מ־½ לימון
קליפה של חצי לימון

אופן ההכנה
1. דוקרים את העגבניות בסכין ושמים בסיר.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים במכסה פתוח, תוך בחישה מתמדת, עד שהריבה מסמיכה ומוכנה.
4. מוזגים מיד את הריבה החמה לצנצנת מעוקרת וסוגרים את המכסה.

איך מעקרים צנצנת?
שמים צנצנת על מגש, וממלאים אותה עד שפתה במים רותחים. גם על המכסה שופכים מים רותחים. כעבור כמה דקות שופכים את המים מהצנצנת ומהמכסה ומניחים אותם הפוך על מגבת נייר, עד השימוש.

מטבוחה מופלאה

בטלו את התוכניות שלכם, פנו את הערב: את המטבוחה הזו אתם פשוט חייבים להכין

מטבוחה מופלאה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
½1 ק"ג עגבניות בשלות
1 ראש שום, מקולף וכתוש (10־12 שיניים)
¼ כוס שמן
1 כף סוכר
1 כף פפריקה
½1 כפיות מלח
1 כפית כורכום
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון

אופן ההכנה
1. חורצים את קליפת העגבניות בבסיסן, בחריץ דק בצורת איקס.
2. בסיר גדול מאוד מביאים לרתיחה שפע של מים.
3. שמים את העגבניות במים הרותחים וחולטים אותן כשתי דקות.
4. מוציאים את העגבניות מהמים, ואחרי שהן מצטננות מעט מסירים מהן את הקליפה.
5. חותכים את העגבניות לקוביות.
6. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב (שמרו עליו היטב שלא יישרף).
7. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן עשר דקות.
8. מוסיפים סוכר, פפריקה, מלח, כורכום, כמון וקינמון ומערבבים.
9. מבשלים שעתיים־שלוש עם ערבוב מתמיד כל כמה דקות, עד שאוהבים את הסמיכות של המטבוחה.
10. שומרים במקרר סגור היטב עד שבועיים.

קובלר עגבניות

מאפה נהדר שמרשים בזכות המראה הלא שגרתי של כדורי בצק המונחים על פירות. מקורו של המאפה במאה ה־19 עם הגעת הבריטים לאמריקה, שם היו חסרים להם החומרים הדרושים להכנת פאי רגיל והם שינו את צורתו. במקור הקובלר הוא מאפה מתוק ומקובל להכינו עם פירות יער, אפרסקים ועוד. כאן הוא בטוויסט מלוח שהופך את הארוחה לחגיגה

קובלר עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית סוכר
¼ כפית טימין יבש
1.200 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
2 כפות גדושות קמח

לבצק:
½1 כוסות (210 גרם) קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל
¼ כפית טימין יבש
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפיות חרדל
½ כוס (120 מ"ל) חלב (מכל סוג)
¼ כוס (60 מ"ל) מים
1 כף חלב להברשה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. במחבת גדולה המתאימה לתנור מחממים שמן ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום, מלח, פלפל, סוכר, וטימין ומטגנים כשתי דקות.
3. מוסיפים 2/3 מכמות העגבניות ומטגנים כחמש דקות נוספות.
4. מוסיפים את העגבניות הנותרות ואת הקמח ומערבבים היטב. מכבים את האש.

מכינים את הבצק:
5. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל וטימין.
6. מוסיפים את החמאה ובעזרת קצות האצבעות מפוררים אותה לתוך הבצק.
7. מוסיפים חרדל, חלב ומים ומערבבים לבצק דביק.
8. בעזרת כף גלידה מניחים תלוליות גדולות של בצק על העגבניות.
9. מברישים את הבצק במעט חלב.
10. אופים 50־60 דקות עד שהבצק מזהיב.
11. מקשטים בבזיליקום ואוכלים חם.

לכל המתכונים של אפרת ליכטנשטט>

תגיות: מטבוחהמתכוניםעגבנייהקובלר עגבניותריבת עגבניות שרי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    המכון הירושלמי שמייצר פרסים בינלאומיים

    הידיעה הבאה

    איש תורה ומדע: פרידה מד"ר נחום (נורמן) לאם

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    איש תורה ומדע: פרידה מד"ר נחום (נורמן) לאם

    איש תורה ומדע: פרידה מד"ר נחום (נורמן) לאם

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD