נדל"ן משפחת סימון | אריק סולטן

צילום: אריק סולטן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הנחלה // הנחלה של משפחת סימון בכפר־סירקין מחולקת לשניים: בצד אחד נמצאים המחסנים החקלאיים, ובצד האחר בתי המגורים. שלוש משפחות חיות כאן זו לצד זו: שני ההורים ושניים מהאחים, ו"זה אומר הרבה מפגשים של כל המשפחה, הרבה עזרה הדדית וגם הרבה שמחה". הנכדים מחוברים מאוד זה לזה וגם לסבא ולסבתא, ובימי הקיץ הם רצים בין הדבורים והכוורות ושותפים מלאים לעבודה במכוורת. בעסק עובדים יניב, הוריו שייסדו את העסק, ואחותו יערה.

הבית // במרכז הנחלה ניצב הבית הגדול, בנוי משני מפלסים: למעלה אזור המגורים ולמטה המחסנים לרדיית הדבש ולאחסון הסחורה. מאחורי הבית נמצאות הכוורות שמפיקים מהן את דבש פרחי הכפר - שילוב משגע של פרחי גינה, תבלינים, איקליפטוס ופרחי בר. בכניסה מחכה למבקרים בקתת עץ, חנות בוטיק עם מדפים עמוסים בצנצנות דבש ומוצרי כוורת.

לוח שנה // החיים במשק זורמים לפי עונות השנה. בחלק מהתקופות הכוורות יוצאות לנדודים, מלוות את הפריחה ומאביקות גידולים חקלאיים כמו אבוקדו. לקראת ראש השנה המשק מתרכז ברדיית הדבש ובאריזתו בצנצנות.

הבוקר // יניב מתעורר עוד לפני עלות השחר, בארבע לפנות בוקר, ויוצא למחסן ולשטח. יחד עם אביו הוא מטפל בכוורות בכל רחבי הארץ עד אחר הצהריים, ואז חוזר לאסוף את הילדים. הוא עסוק בצד החקלאי. נופר פותחת את היום בשש וחצי, שולחת את הילדים למוסדות החינוך, ואז עוברת למשק: בתור טכנולוגית מזון היא מפתחת מוצרים ומטפלת ברגולציה, וגם אורזת מוצרים ומוכרת אותם, ובאופן כללי אוחזת במושכות במובן העסקי.

מזון ותרופות // נופר, ילידת כפר־סבא, התעניינה במדע ובטבע עוד כנערה. היא למדה במגמה מדעית בתיכון, ואחרי השירות הצבאי למדה הנדסת מזון וביוטכנולוגיה בטכניון, ועבדה עשור בתעשיית התרופות. במהלך הריונה הראשון הוסיפה גם תואר שני במנהל עסקים ושיווק. בשנים האחרונות בחרה להצטרף למשק, והיא מובילה את תחום הפיתוח, הרגולציה והשיווק.

אני והדבורים // יניב עצמו נולד בכפר־סירקין, למד צילום בתיכון בתל־אביב, ובחר בקריירה צבאית. במשך 25 שנים היה במגוון תפקידים משמעותיים ושירת שירות אינטנסיבי. "אחרי שנים של עבודה ללא הפסקה, וספציפית במלחמה כשהייתי אחראי על מאות חיילי מילואים, חיפשתי שקט. עכשיו זה רק אני והדבורים".

ההיכרות // הם הכירו במסיבת יום הולדת, כשיניב היה בן 24. השם של נופר הדליק אצלו נורה: הרי הוא דבש והיא פרח מיוחד. נופר הבינה שהתאהבה בקצין צבא עסוק שיעבור מתפקיד לתפקיד, אבל לא ויתרה על ההזדמנות. הצעת הנישואין הייתה על צוק: "לא היה לה לאן לברוח".

משק משפחתי // משק סימון נולד ב־1936 וממשיך להניב דבש עד היום. מה שהתחיל אצל שבתאי ואורנה סימון כמשק חקלאי מגוון הפך עם השנים לעסק ממוקד דבש. האהבה לדבורים חזקה עד כדי כך ששבתאי ואורנה נתנו לילדיהם שמות מעולם הדבורים: יערה, צופית ויניב דבש. יניב הוא הבן הצעיר, ושמו נועד לשמש סגולה לברכה לעסק המשפחתי ולמתיקות שתבוא בגללו.

מתיקות // העבודה עם הדבורים היא פלא יומיומי בעיני יניב. "מדהים לראות את היצור הקטן הזה מאביק את הגידולים ומייצר את המתוק הבריא של הטבע". הוא שירת בצבא במשך 25 שנה, והשתחרר רק לפני שנה. הוא חיפש את השקט של המשק ואת העבודה העצמאית. "הזכות לשנות כיוון באמצע החיים, לעבוד עם ההורים, ולבלות עם נופר והילדים כל יום - מבחינתי זו מתנה".

כחול־לבן־צהוב // הם משתתפים בפסטיבל הדבש של המועצה להאבקה ודבש, המתקיים לכבוד חגי תשרי בכל המכוורות ברחבי הארץ. "נשמח אם יבואו אלינו מבקרים לטעימות דבש כחול־לבן. קנו דבש ממכוורות ישראליות קטנות. זה הכי ראוי ונכון לקנות תוצרת ישראל, ובטח דבש, שמיוצר פה באיכות הכי גבוהה שיש".

מרתק // "דבורה מייצרת כפית דבש אחת בלבד במשך כל חייה. הדבורים אחראיות על האבקה של כשלושה רבעים מהפירות והירקות בעולם. אם הדבורים ייעלמו, בתוך ארבע שנים לא תישאר חקלאות ולא יהיה מזון. הרבה חקלאים צריכים המוני דבורים להאבקה בדיוק לזמן מסוים, ויש לי יכולת להביא מאה כוורות בשבועיים הספציפיים שהם זקוקים להן".

בצורת // החקלאות מציבה גם אתגרים לא פשוטים. כמות הגשם קובעת כמעט הכול, והשנה הבצורת הקשתה מאוד גם על ייצור הדבש. "אני אדם אופטימי ובוחר להסתכל על הטוב. הגעתי לכאן מתוך בחירה. דרך הדבורים אני רואה את עונות השנה ואת פלאי הטבע". 0להשתתפות במדור

dyokan@makorrishon.co.il

כ"ה באלול ה׳תשפ"ה18.09.2025 | 16:16

עודכן ב