לחובבי החיים זה לא הכול: ההסכת שמספר את כל הסודות מאחורי הקלעים

"סדרתיות" צולל אל מאחורי הקלעים של ״החיים זה לא הכול״ וזה מרתק ומהנה כמו לצפות בסדרה עצמה

צילום מסך

| צילום: צילום מסך

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לפני חודש וחצי התכנסו יוצר הסיטקום האלמותי "החיים זה לא הכל", דניאל לפין, ושני השחקנים הראשיים, אבי קושניר וענת וקסמן (בתפקיד גדי ודפנה נוימן) להקלטת פרק live להסכת "סדרתיות" של כאן 11. בתור מעריץ אדוק של הסדרה שגם נכח בהקלטה, האנקדוטות והסיפורים שנחשפו בה היו כה רבים ונפלאים, עד שהחלטתי להקדיש את המדור בעיקר לפרק האמור.

את ההסכת מגישות מבקרות הטלוויזיה רותה קופפר וגילי איזיקוביץ' ובמסגרתו הן מארחות יוצרים ושחקנים שכיכבו על המסך הקטן שלנו בכמה מהסדרות הישראליות הבולטות ב־30 השנים האחרונות. הפרקים עוסקים במגוון רחב של ז'אנרים, לרבות דרמות (דוגמת "בטיפול", "סרוגים" ו"מעורב ירושלמי"), קומדיות ("פולישוק", "קרובים קרובים"), סאטירות ("החמישייה הקאמרית", "מ.ק. 22"), מתח ("תמרות עשן", "טהרן") ואף סדרות לילדים ונוער ("עניין של זמן", "הפיג'מות").

ניכר כי קופפר ואיזיקוביץ' מגיעות מוכנות ומכירות היטב את החומר, אך לעיתים נדמה שהן נצמדות יותר מדי לשאלות שהגיעו איתן מהבית ובמקום לתת לשיחה לזרום באופן ספונטני למקומות בלתי צפויים ומסקרנים, הן מעדיפות להחזיר את השיחה ל"מסלול סטנדרטי" יותר.

הכי מעניין

במסגרת הפרק, נכנסנו לביקור במפעל הנקניקיות שמאחורי החיים זה לא הכול. היצירות שהשפיעו על לפין ומה שלקח מהן לסדרה, האדם המפורסם ששימש השראה לדמותו של קנובלר, העובדה שרבים מהשחקנים, לרבות קושניר ווקסמן, לא היו האופציה הראשונה של לפין לגלם את הדמויות ומי לוהקה לגלם את דפנה בפרק הפיילוט, על הסצנה שלדעת קושניר מתארת הכי טוב את הכתיבה של לפין, אף שהאחרון כלל לא כתב אותה והכוכב ההוליוודי שהיה אמור לגלם את מיקי בגרסה האמריקנית של הסדרה שבוטלה.

בנוסף, היו גם אינספור אנקדוטות הומוריסטיות. האופן המשעשע שבו נולד קו העלילה במסגרתו דפנה ומיכל עוברות לגור יחד, הדרך המתוחכמת שבה לפין הכניס לסדרה תוכן שיווקי, איך נולדה הסצנה המפורסמת על ביל גייטס? איזה רגע אייקוני (ומגעיל) במיוחד מהסדרה מבוסס על סיפור אמיתי שקרה ללפין עצמו? ועל הערבוב בין חייה האישיים של וקסמן לצילומי הסדרה שהצליח לערער אותה. חובבי הסדרה ימצאו את הפרק מעניין במיוחד.

בחזרה להסכת עצמו. הצלילה לקרביים של הכותבים והיוצרים מכניסה אותנו לעולם שלהם, מאיפה הם הגיעו, מהו הכוח המניע שדחף אותם לכתוב את הסדרה באופן שבו צפינו בה. ההבנה על מה יושבת המוטיבציה של היוצרים לספר את הסיפור וההגיגים שלהם ביחס לנושאים שבהם עסקה הסדרה מספקת עוד נופך עמוק לסדרות שאהבנו.

בשורה התחתונה, ההסכת טעון שיפור הן בפן הטכני והן בפן ההגשתי, אך בסך הכול מדובר במוצר קליל וכיפי עם קונספט טוב שפורט על נימי הנוסטלגיה שלנו.

פרקים מומלצים

בטיפול

חגי לוי, היוצר, הגיע כדי לספר על הסדרה, ועל הדרך העלה תובנות ותהיות מרתקות על עולם הטיפול בכלל.

פולישוק

היוצר שמואל הספרי וכוכב הסדרה גיא לואל מספרים איך היא כמעט ונגנזה, מתי הבינו שהיא מצליחה ומיהו הפולישוק התורן בכנסת.

על הספקטרום

יוצרי הסדרה דנה אידיסיס ויובל שפרמן סיפרו על הסדרה המיוחדת שבה כיכבו שלושה צעירים על הספקטרום האוטיסטי שניסו למצוא את מקומם בעולם.

שווה האזנה

המלצות להסכתים נוספים

פודקאסט רצח: גלנון אנגלמן

רופא השיניים - שרצח לפחות 7 אנשים במשך 32 שנים - תמרן נשים כדי להרוויח עוד כסף, ולשם כך הוא היה מוכן ללכת הכי רחוק שאפשר.

מדברימדע: פרק 160

ד"ר דני גליק דיבר על המחקר בנושא התודעה, כיצד המוח שלנו בוחר, ומה מביא ד"ר לפיזיקה תיאורטית לעסוק בנושא פילוסופי שכזה.

גיקונומי: פרק 1029

ההיסטוריון הצבאי ד"ר דני אורבך סיפר על אחד הקרבות החשובים בעת המודרנית, חלקין-גול, ועל ההשפעה המכרעת שלו על פרוץ מלחמת העולם השנייה.