יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

קציצות, פשטידה וסניקרס בלתי נשכחים: מתכונים על בסיס מצות

אם כבר שבוע שלם של מצות, אז שיהיה בכיף

מאת  תמרה אהרוני
ט״ו בניסן ה׳תשפ״ה (13/04/2025 21:15)
קציצות, פשטידה וסניקרס בלתי נשכחים: מתכונים על בסיס מצות

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

עכשיו כשאנחנו כבר מכירים, אפשר לדבר בגלוי: יש לי וידוי, אני שונאת מצות. זהו, אמרתי את זה. פסח הוא אחד החגים האהובים עליי, אבל המצות לא. פשוט לא. אבל אני אומרת – אם בכל זאת נגזר עלינו לאכול מצות כל החג, אז לפחות שיהיה בכיף. ולכן יש כמה דרכים (לא הרבה) שבכל זאת המצות עוברות חלק בגרון, ושאני אפילו נהנית לאכול אותן. אחת מהן למשל היא המצה הרטובה מתחת לקבוב רורן (מי שהכין את המתכון מהמדור של שבוע שעבר בטח מבין את התענוג). דוגמה נוספת הן המציות שאני מכינה כל שנה, שהן הכי טעימות בעולם והן אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת את פסח.

אז השבוע הקדשתי את המדור כולו למתכוני מצה שווים, כאלה שיוסיפו לנו עוד סיבות לאהוב את החג. והכי חשוב לי שתדעו: מצה עם שוקולד זה פאסה, אבל סניקרס מצה עם שוקולד טופי וחמאת בוטנים זה מה זה אִין. נסו את זה פעם אחת ותראו שאין דרך חזרה.


צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

המציות הכי טעימות בעולם

קציצות זהובות ופריכותשאפשר לאכול כל השנה

מרכיבים

לטיגון

שמן זית

לבצק

6 מצות

2 בצלים קצוצים דק

½ כפית שום כתוש

1 צרור עירית קצוץ דק

250 גרם גבינה מגוררת (מוצרלה/עמק/פרמזן וכדומה)

3 ביצים

½ כוס חלב

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. לתוך קערה גדולה מפוררים את המצות לחתיכות קטנות.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

3. בידיים משומנות או רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות, ומניחים אותן בצד לֿמשך 10-15 דקות עד שיתמצקו.

4. מחממים במחבת שמן בגובה של כֿֿֿ־½ ס"מ, וכשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.


צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

פשטידת מצות וירוקים

עוד דרך טעימה לאכול מצה בלי לאכול מצה

מרכיבים

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כרשה פרוסה דק

1 כפית שום כתוש

500 גרם תרד קצוץ גס

½ שקית אפונה קפואה

4 מצות

8 ביצים

מלח

פלפל שחור

1/3 כוס שמן זית

3-4 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות

3  כפות קמח מצה

1 כפית אבקת אפייה

אפשרויות לציפוי

שומשום / קצח / גבינה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה, ומוסיפים את הבצל לטיגון במשך 3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף.

2. מוסיפים את הכרשה והשום ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות נוספות, מוסיפים את התרד וממשיכים בטיגון תוך ערבוב דקה עד שתיים נוספות עד שהתרד מתרכך ומצטמק.

3. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומכבים את האש.

4. לתוך קערה גדולה ורחבה שוברים את המצות, מכסים אותן במים ומשרים. לאחר 3 דקות מסננים את המים.

5. מוסיפים לקערת המצות ביצים, מלח, פלפל ושמן, וטורפים היטב בעזרת מטרפה.

6. מוסיפים בצל ירוק, קמח, אבקת אפייה ואת תערובת הירוקים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.

7. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

8. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת כף (אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום או קצח או גבינה בשכבה אחידה).

9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים במשך כשעה עד שהפשטידה שחומה ופריכה בחלקה העליון.


צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

סניקרס מצה

הממתק שתכינו הכי הרבה בחג הזה

מרכיבים

4־6 מצות

300 גרם שוקולד מריר

2־3 כפות חמאת בוטנים טבעית (חמאת בוטנים רגילה היא לא מספיק נוזלית ולכן לא תעבוד)

לשכבת טופי

1 כוס (200 גרם) סוכר

70 גרם חמאה

½ מכל שמנת מתוקה

מעט מלח

אופן ההכנה

1. מסדרים את המצות בשכבה אחת על מגש מרופד בנייר אפייה.

2. מכינים את הטופי: שמים את הסוכר במחבת ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מבשלים על להבה נמוכה־בינונית בסבלנות עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי.

3. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה.

4. מוסיפים שמנת ומלח ובוחשים היטב. אם נוצרים גושי סוכר, ממשיכים לבשל ולבחוש עד שהגושים נמסים והטופי חלק.

5. יוצקים את הטופי על המצות ומורחים אותו לשכבה אחידה שתכסה אותן היטב.

6. מכניסים למקפיא למשך 10־15 דקות.

7. בינתיים ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול (באן־מרי) או במיקרוגל, שימו לב שלא נשארים גושים.

8. מוציאים את המגש עם המצות מהמקפיא ויוצקים עליו את השוקולד המומס, ומיישרים לשכבה אחידה.

9. מזלפים את חמאת הבוטנים בתנועות מעגליות על השוקולד, ובעזרת קיסם יוצרים סלסולים של חמאת הבוטנים על פני השוקולד.

10. מחזירים למקפיא למשך 5־10 דקות, ולאחר מכן מוציאים ושוברים את המצות לחתיכות בינוניות.

11. זוללים בתיאבון (מה שנשאר, אם נשאר, שומרים בקופסה אטומה במקרר).

תגיות: כשר לפסחמתכוניםפשטידותקינוחים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "אם הכנסת תתייצב בצורה ברורה, לבית המשפט לא תהיה ברירה אלא לסגת"

    הידיעה הבאה

    "יצאתי מהמקלחת, ראיתי אותה קפואה וחיסלתי את הג'וק": הזוג שמתקשר בשפת סימנים

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    משפחת קויטני־אדיר. צילום: אבישג שאר-ישוב

    "יצאתי מהמקלחת, ראיתי אותה קפואה וחיסלתי את הג'וק": הזוג שמתקשר בשפת סימנים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD