יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

ארבעה מתכונים שיעזרו לכם לחסל את החמץ

מתכונים מסביב לעולם שמכינים משאריות שלא תמיד יודעים מה לעשות איתן (עד שפסח מתקרב)

מאת  אפרת מוסקוביץ'
ב׳ בניסן ה׳תשפ״ה (31/03/2025 18:59)
פתיתים בחלב וחמאה. צילום: אפרת מוסקוביץ

פתיתים בחלב וחמאה. צילום: אפרת מוסקוביץ

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

בקבוצת הווטסאפ המושבית כבר מוסרים חבילות בצק עלים, אטריות בינוניות, נינג׳ה בן שנה למכירה וממתקים לנזקקים.

רגע לפני שאתם מוסרים את כל תכולת המזווה, הנה כמה רעיונות לחיסול חמץ, מתכונים שמבוססים על השאיפה הטראנס־גלובלית למנוע בזבוז מזון: אצל המצרים אום עלי הוא קינוח מפורסם שמבוסס על מאפים מאתמול, באיטליה סלט פנצנלה מגשים את החלום של כל פודי, להיות זה שטובל את המיץ של הסלט בהמון לחם. את הפתיתים בעבודת יד החליפו פתיתים משקית שהוגשו במשפחות ממוצא מרוקאי עם קצת סוכר וחלב, תאווה לחך. ובישראל של ימי הצנע השכילו ליצור קציצות פריכות שמתחסלות מיד, מלחם פשוט.

פתיתים בחלב וחמאה

גרסה קלה לברקוקש המרוקאי, שהוא מאכל פתיתי סולת בחלב חם

רכיבים

2 כוסות פתיתים עגולים / אטריות דקיקות

קורט מלח

2 כפות סוכר

2 כוסות חלב

להגשה

20 גרם חמאה

קינמון

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפתיתים בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים ומוכנים ומסננים מהמים.

2. בסיר קטן מחממים חלב, חמאה, סוכר ומעט מלח, תוך ערבוב. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לחמם את התערובת עד כמעט רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־5 דקות נוספות.

3. מגישים חם עם קוביית חמאה קטנה מעל, אפשר גם לבזוק מעט קינמון.

קציצות לחם. צילום: אפרת מוסקוביץ
קציצות לחם. צילום: אפרת מוסקוביץ

קציצות לחם

אף אחד לא ינחש מה המרכיב הסודי

רכיבים

2 כוסות לחם או חלה יבשים

2 ביצים

3 כפות קוטג'

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קטן קצוץ

מלח ופלפל

פירורי לחם זהובים

שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. משרים את הלחם היבש (גם את החלק הקשה) בקערה עם מים כך שיכסו את הלחם למשך דקה. מסננים מהמים וסוחטים היטב את הלחם.

2. מפוררים את הלחם בעזרת הידיים, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, קוטג' (רגישים לחלב ומוצריו יכולים לוותר) ותבלינים ומערבבים היטב.

3. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות עגולות בידיים, טובלים אותן בפירורי הלחם מכל הצדדים למיצוק ולייצוב הצורה.

4. מטגנים עד להשחמה, משני צידי הקציצה. מגישים חם.

אום עלי. צילום: אפרת מוסקוביץ
אום עלי. צילום: אפרת מוסקוביץ

אום עלי

קינוח מצרי מבצק אבוד

רכיבים

10 קרואסונים קטנים או 5 גדולים

או חבילת בצק פילו/עלים

2 כוסות חלב

20 גרם חמאה

1 מכל שמנת מתוקה

לעיטור:

צנוברים

פיסטוק טחון

קוקוס

אופן ההכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני (כ־170 מעלות).

2. קורעים את הקרואסונים לחתיכות ומייבשים אותן בתנור במשך כרבע שעה.

3. אם משתמשים בבצק פילו/עלים מניחים קרעים של הבצק בתבנית ואופים אותם במשך כרבע שעה עד שיזהיבו.

4. מניחים בתבנית אפייה בינונית את הקרואסונים (או חתיכות הבצק האפוי), מוזגים חלב מעל ומפזרים חתיכות חמאה. אם משתמשים בבצק פילו או בצק עלים בוזקים גם שתי כפות סוכר מעל לחלב ולחמאה ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות עד להזהבה.

5. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר ומקציפים.

6. מניחים את הקצפת על הקינוח כשהוא חם, מפזרים מעל צנוברים, פיסטוק וקוקוס או כל תוספת שאוהבים ומגישים חם.

סלט לחם. צילום: אפרת מוסקוביץ
סלט לחם. צילום: אפרת מוסקוביץ

סלט לחם

או: הפנצנלה האיטלקית

רכיבים

2 פרוסות לחם ישן

2 עגבניות

1 מלפפון

¼ בצל סגול

1 צנוניות

לרוטב

שמן זית

מלח

פלפל

חומץ או מיץ לימון

לעיטור

½ כדור מוצרלה טריה

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1. במחבת עם מעט שמן זית קולים ומשחימים את פרוסות הלחם.

2. קורעים את הלחם לחתיכות קטנות ומניחים בקערה רחבה.

3. חותכים את הירקות לפרוסות ומניחים בקערה.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.

5. מערבבים בידיים את הסלט כך שכל המרכיבים מתערבבים ונספגים ברוטב.

6. מפזרים מעל קרעי מוצרלה ועלי בזיליקום ומגישים.

תגיות: חיסול חמץלחםמתכוניםפסח

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "הדמוקרטיה הצרפתית נרצחה": מה שצריך לדעת על הרשעת מנהיגת הימין

    הידיעה הבאה

    חוק חדש: הגדרת אינוס תחול גם על גברים

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    שר החוץ הירדני בהאג: ישראל מגבילה תפילת מוסלמים באל-אקצא

    חוק חדש: הגדרת אינוס תחול גם על גברים

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD