לפני הכול, כשאני עוד רק חושבת מה להכין, אני מתחילה עם בצק שמרים פשוט ואוורירי, כזה שקל להכין, וכיף לעבוד איתו, כזה שהוא כמו חיבוק חמים, וכזה שממשיך לפנק גם אחרי שהוא יוצא מהתנור בצורת פחמימה מנחמת, פשוטה אבל עשירה בטעמים. הוא מתאים למגוון רחב של מנות: לפיצה שהילדים מחכים לה כל השבוע, לסמבוסק או לפוקאצ'ות רכות ומרשימות לאירוח.
מקילו אחד של קמח יוצאת כמות גדולה של בצק, שממנו אני יכולה להכין סוגים שונים של מאפים, מה שמעניק לי תחושת עשייה ויצירה. מקערה אחת של עיסה פשוטה אני יכולה להכין מגש של מגוון מאפים לשכנה או ליולדת, וגם למשפחתי לארוחת ערב מפנקת. התחושה שאני יכולה לחלוק את האוכל הזה עם אנשים קרובים נותנת לי שמחה ואושר, והמחשבה שכל פיצה או פוקאצ'ה מכילה בתוכה קצת מהחום והאהבה שהשקעתי בה מרגשת אותי תמיד.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
מתכון בסיס לבצק שמרים
רכיבים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
4 כפות סוכר
½ כוס שמן
3 כוסות (600 מ"ל) מים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את הקמח ויוצרים 3 גומות. בגומה אחת מניחים את השמרים, באחת סוכר ובשלישית מלח, ומערבבים.
2. מוסיפים שמן ומים, לשים היטב במיקסר או בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. משמנים את הבצק בחלקו העליון בעזרת כף שמן ומניחים להתפחה למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לאחר ההתפחה אפשר להכין איזה מאפה שתרצו, ואפשר כמה סוגים שונים. בעמודים הבאים תראו כמה רעיונות.
* לבצק יציב ונוח לרידוד, כמו שנדרש בהכנת הסמבוסק, אפשר להפחית בכמות המים.
** לבצק אוורירי, רך ומפנק, כדי שיצאו פוקאצ'ות גבוהות ומלאות בבועות אוויר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים לתוצאה מושלמת.
סמבוסק גבינות ועשבי תיבול
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
10 עלי אורגנו טריים
2 שיני שום
½ כוס שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
לציפוי
קערת מים קטנה
200 גרם שומשום
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. הכנת תערובת התבלינים: טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו ושום עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4. הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס, ומשטחים לצורת עיגול על משטח מקומח.
5. מכינים שתי קערות לציפוי: בקערה אחת מים ובשנייה שומשום.
6. מניחים במרכז כל עיגול כפית מתערובת התבלינים, מוסיפים חופן קטן של גבינה בולגרית וחופן קטן של גבינה צהובה.
7. סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות כדי שהמילוי לא יברח באפייה.
8. טובלים את חלקו העליון של הסמבוסק במים ומיד לאחר מכן טובלים בשומשום.
9. מניחים בתבנית את הסמבוסקים במרחק אחד מהשני כדי שלא יתחברו באפייה, ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיב ועשוי היטב.

מאפה שמרים פלפלים, פסטו וגבינות
לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
200 גרם ממרח פסטו
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
3 כפות שמן
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
4. מחממים שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפלפלים למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שיתרככו מעט.
5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח עד לקבלת עלה דק אך יציב.
6. מורחים על כל עלה שכבת פסטו.
7. מפזרים מעל את הפלפלים והגבינה (משאירים קצת בצד).
8. מגלגלים כל עלה בנפרד, פורסים עיגולים בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית.
9. מפזרים מעל את שאר הגבינה ומניחים להתפחה למשך 15 דקות.
10. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

פיצה נפוליטנה
ל־4 פיצות אישיות
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
1 כף אורגנו
1 שן שום מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
לתוספות
זיתי קלמטה חצויים
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. להכנת הרוטב: מניחים בקערה את העגבניות, אורגנו, שום, סוכר ומלח ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק ל־4 כדורים.
5. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק בעל שוליים עבים.
6. הרכבה: מניחים כף רוטב במרכז כל עיגול ומורחים על שטח פני הבצק.
7. מפזרים בנדיבות מוצרלה וזיתי קלמטה.
8. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
9. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום.

פוקאצ'ות גבינות ודבש
ל־6 פוקאצ'ות
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
1 כוס שמן זית
2 משולשי גבינת ברי
1 גליל גבינת פרומעז
כ־6 כפות דבש
4 גבעולי בצל ירוק
מלח גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. מחלקים את הבצק ל־6 כדורים (אם רוצים פוקאצ'ות קטנות יותר, מחלקים ליותר).
4. מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה, ובעזרת אצבעות משומנות בנדיבות בשמן זית משטחים את הבצק עד לקבלת בצק עם בועות, ולא שטוח.
5. מניחים להתפחה ל־20 דקות.
6. לוחצים שוב על הבצק בעדינות עם האצבעות, כדי לפתוח אותו מעט תוך שמירה על ההתפחה.
7. מניחים את הפוקאצ'ות בתבנית ומפזרים על כל אחת פרוסות גבינת ברי ופרומעז.
8. מזלפים דבש (בערך כף על כל פוקאצ׳ה), מפזרים בצל ירוק קצוץ ובוזקים מעט מלח גס.
9. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהבצק עשוי וזהוב.

בחודשים הקרובים נארח במדור האוכל יוצרי תוכן קולינרי מהרשת