יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

הנוסחה הסודית להכנת העוגה שאתם אוהבים – במרקם רך ונימוח

אני בטוחה שאם תכינו את שלוש העוגות האלה תבינו את הנוסחה ותוכלו לצאת לדרך ולהמציא עוגות משלכם

מאת  אפרת ליכטנשטט
י״א בתשרי ה׳תשפ״ה (13/10/2024 23:11)
הנוסחה הסודית להכנת העוגה שאתם אוהבים – במרקם רך ונימוח

עוגת אגסים. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אין כמו פרוסת עוגה ביתית טובה לסיום הצום או לפני הצום או בכל יום אחר. לכן רציתי ללמד אתכם טריק שלי להמצאת עוגות חדשות כדי שגם אתם תוכלו להמציא לעצמכם עוגה ולהרגיש כמו קונדיטורים במטבח. אזהרה: יש פה מידת הרפתקנות מסוימת וזה לא תמיד מצליח.

יש לי מתכון בסיסי שאני מאוד אוהבת לעוגת וניל, גיליתי אותו לפני כמה שנים כי הבכור שלי לא אוהב עוגות שוקולד, דבר שהיה זעזוע עמוק עבורי כאמא צעירה. אך מאז שגילינו את עוגת הווניל הזאת אנחנו רגועים בימי הולדת. הטריק ששומר על העוגה רכה ונימוחה הוא שלוש כפות של פודינג אינסטנט וניל, ואפשר לאלתר על המתכון בלי סוף.

חשבו על טעם שאתם אוהבים בעוגה, לדוגמה: קינמון, תפוחים, פירות יער, מייפל, אגוזים ועוד ועוד, ותוכלו לשנות את העוגה כרצונכם אם תשמרו על היחסים הקבועים בין המרכיבים השונים.את החלב תוכלו להחליף בכל נוזל כדוגמת מיץ תפוזים, מחצית מהקמח תוכלו להחליף לקמח שקדים או כל אגוז טחון אחר. מחצית מהסוכר תוכלו להחליף בדבש או מייפל או סילאן, ועם התוספות תוכלו לשחק כאוות נפשכם. כך בעוגת קפה ואגוזים פשוט הוספתי נס קפה לחלב ואגוזים לבלילה. לעוגת האגסים הוספתי תבלינים ואגסים, ואת הבלילה של עוגת השיש־נוטלה חילקתי לשניים והוספתי נוטלה לחלק הקטן ופודינג לחלק הגדול (כדי לשמור על איזון מרקמים). תוספות אחרות נפלאות הן: 200 גרם פירות יער קפואים, 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות, 3 כפות אבקת קקאו ועוד ועוד.

אני בטוחה שאם תכינו את שלוש העוגות האלה תבינו את הנוסחה ותוכלו לצאת לדרך ולהמציא עוגות משלכם. צום קל וגמר חתימה טובה.

הנוסחה:

(עוגת וניל בסיסית)

מרכיבים:

3 ביצים

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

1 כוס חלב (240 מ״ל) מכל סוג

½1 כוסות קמח (210 גרם) חיטה או כוסמין

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

עוגת קפה ואגוזים נפלאה

לתבנית בקוטר 24-22 ס״מ

מרכיבים

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג) אני השתמשתי בחלב סויה וניל

2 כפיות נס קפה

3 ביצים מידה L

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

¾1 כוסות קמח (245 גרם)

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

150 גרם פקאנים קצוצים דק מעורבבים עם כף קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט את החלב (במיקרוגל או בקלחת על האש) ומוסיפים לו את הקפה עד שהוא נמס לגמרי. מצננים.
  2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  3. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  4. מוסיפים את השמן והחלב (עם הקפה) תוך כדי בחישה מתמדת.
  5. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
  6. מוסיפים שליש מכמות האגוזים.
  7. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
  9. אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת קפה ואגוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגת קפה ואגוזים. צילום: אפרת ליכטנשטט

עוגת שיש נוטלה שכולם אוהבים

לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ

מרכיבים

3 ביצים מידה L

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)

½1 כוסות קמח (210 גרם)

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

100 גרם נוטלה (2 כפות גדושות)

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

לציפוי (לא חובה):

2-3 כפות גדושות של נוטלה

סוכריות קטנות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.
  6. מעבירים 2/3 כוס מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הנוטלה. מערבבים עד לאחידות.
  7. לקערה הראשית הגדולה מוסיפים את הפודינג אינסטנט ומערבבים.
  8. מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית המשומנת.
  9. מוסיפים את התערובת החומה בצורה מפוזרת על התערובת הלבנה ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.
  10. אופים במשך 25-40 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. כשהעוגה קרה, מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרו עד שהיא מעט נוזלית ומורחים על העוגה, ומפזרים מעל סוכריות.
עוגת שיש נוטלה. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגת שיש נוטלה. צילום: אפרת ליכטנשטט

עוגת אגסים יפהפייה וטעימה

לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ

מרכיבים

לאגסים:

3 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים (מומלץ להיעזר בכפית פריזיאן)

1 כף סוכר

1 מקל קינמון

לעוגה:

3 ביצים מידה L

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

1 כוס חלב (240 מ״ל) (מכל סוג)

2 כפיות קינמון

1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר

¼ כפית ציפורן

¾ כוס (105 גרם) קמח חיטה או כוסמין

½ כוס (70 גרם) קמח שקדים

½1 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה

אגסים:

  1. שמים את האגסים בסיר קטן עם מים, סוכר ומקל קינמון.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־10 דקות.
  3. מסננים מהמים ומצננים.

לעוגה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים וסוכר כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמן והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים את הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן ומערבבים עד לאיחוד.
  5. מניחים נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ופודינג אינסטנט.
  6. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה ולא אוורירית.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומניחים את האגסים בעדינות בבלילה.
  8. אופים במשך 40-25 דקות, (תלוי בקוטר התבנית) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת אגסים. צילום: אפרת ליכטנשטט

תגיות: אוכלעוגות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    אנשים נרתעים מריצה, אבל המטרה היא להתחבר לגוף ולנפש"

    הידיעה הבאה

    תחקיר ראשוני: מה גרם לפגיעת הכטב"ם בחדר האוכל בבסיס גולני

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    תחקיר ראשוני: מה גרם לפגיעת הכטב"ם בחדר האוכל בבסיס גולני

    תחקיר ראשוני: מה גרם לפגיעת הכטב"ם בחדר האוכל בבסיס גולני

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD