שבת, אוגוסט 9, 2025 | ט״ו באב ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

מהיר, קל וסוחט מחמאות מהאורחים: מתכונים עם גבינת קממבר

היא חריפה במידה, נמסה ונימוחה באפייה, ואין דבר כיפי מלהגיש אותה לצד יין לבן וצונן. שלושה מתכונים מנצחים עם קממבר

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ד בתמוז ה׳תשפ״ד (30/07/2024 10:59)
מאפה פילו עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מאפה פילו עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כבר סיכמנו שחם, והשלמנו עם העובדה שהמוח עבר למצב טיסה, ומאז אני מנסה לחשוב על רעיונות יצירתיים לאירוח – מתכונים שמכינים במהירות ובקלות ובכל זאת סוחטים מחמאות ותשואות מכל האורחים. אין דבר כיפי יותר מלארח בקיץ במרפסת עם אבטיח קר ויין לבן צונן, אבל מה עם האוכל? קבלו שלושה רעיונות מיוחדים לשימוש בקמבבר, גבינה שאנחנו מאוד אוהבים פה בארץ. היא חריפה במידה, רכה במידה וטעימה מאוד.       קממבר היא גבינה צרפתית רכה וקרמית שקיבלה את שמה מהכפר בשם זה שבנורמנדי, שבו יוצרה לראשונה. את טעמה המעודן היא מקבלת מהפטרייה פניציליום קממברטי שמעניקה לה את המרקם הייחודי ואת הצבע הלבן המפורסם. כיום הפטרייה הזו היא על סף הכחדה ויצרני גבינה צרפתים חוששים מהיעלמותה. לקמבבר יש תו תקן ומי שרוצה לייצר אותה חייב להשתמש בפטרייה זו בלבד.

שניים מהרעיונות כאן מתבססים על טרנד הקממבר שפרץ לחיינו לפני כמה שנים. למי שלא מכיר: חורצים את גבינת הקממבר בחלקה העליון לצורת רשת, מזלפים שמן זית ודבש ואופים בתנור. אחרי האפייה היא נמסה והופכת לנוזלית סטייל פונדו ומאוד כיף לטבול בתוכה לחם. הרעיון השלישי הוא בהשראת מאפה גבינות שאמא שלי מכינה עם עלי סיגר, רק בצורה מבולגנת ומהירה הרבה יותר.

פוקאצ׳ה עם קממבר

מרכיבים

לבצק:

420 מ״ל מים פושרים

3־1 כפיות שמרים (1 כפית שמרים להתפחה של לילה, 3 כפיות להתפחה מהירה)

1 כף סירופ מייפל/דבש

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

500 גרם קמח ללחם/פוקאצ׳ה

לפוקאצ׳ה:

1 נקטרינה פרוסה דק או עגבניות שרי, זיתים וכל מה שאתם אוהבים

1 עיגול קממבר

אופן ההכנה

לבצק:

  1. שמים בקערה מים חמימים, שמרים, מייפל ושמן זית ומערבבים היטב.
  2. ממתינים 10 דקות ומוסיפים את המלח והקמח.
  3. בוחשים עם מרית או כף עץ רק עד לאיחוד, הבצק דביק מאוד וזה בסדר.
  4. יוצרים כדור (בערך), מכסים במגבת 10 דקות.
  5. כעבור 10 דקות משמנים היטב את הידיים ומקפלים את הבצק מלמטה למעלה מארבעה כיוונים (חפשו סרטון שלי מדגימה באינסטגרם).
  6. חוזרים על פעולת הקיפול עוד פעמיים: 10 דקות מנוחה מכוסה במגבת ואז קיפול.
  7. אחרי הפעם השלישית מכסים בניילון.
  8. אם שמתם כפית שמרים – מעבירים את הבצק למקרר ל־12 שעות.

אם שמתם 3 כפיות – משאירים בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.

  1. כשהבצק תפוח מעבירים אותו לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן.
  2. מקפלים אותו שוב משני כיוונים והופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה.
  3. מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת (או בשקית ניילון גדולה, העיקר שלא יידבק).
  4. מתפיחים עוד חצי שעה.

הרכבה ואפייה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מסירים את המגבת ומשטחים את הבצק על כל התבנית, בגובה אחיד.
  3. בעזרת האצבעות יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
  4. חורצים חריצים בקממבר בצורת שתי וערב ומניחים אותה במרכז הפוקאצ׳ה, לוחצים מעט כדי שתהיה שקועה.
  5. מניחים גם פרוסות נקטרינה – או לבחירתכם עגבניות שרי / זיתים וכדומה – ולוחצים אותן מעט פנימה.
  6. מזלפים שמן זית בנדיבות.
  7. כשהתנור חם אופים במשך 25־35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.

אוכלים מיד.

פוקאצ׳ה עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט
פוקאצ׳ה עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט

קממבר אפויה עם ענבים

מרכיבים

1 קילו ענבים ירוקים/סגולים

1 עיגול קממבר

1 כף דבש

¼ כוס שמן זית

מלח ופלפל

להגשה: לחם מחמצת

 אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. משמנים תבנית קטנה ומניחים במרכזה את הקמבבר.
  3. מניחים את הענבים מסביב.
  4. חורצים חריצים בחלק העליון של הגבינה בצורת שתי וערב.
  5. מזלפים שמן זית ודבש על הגבינה ועל הענבים.
  6. מפזרים מלח ופלפל בנדיבות.
  7. אופים במשך 30־40 דקות עד שהקממבר רכה והענבים מצטמקים מעט.

מגישים מיד.

מארחים? תזמנו את יציאת התבנית מהתנור לרגע שהאורחים מגיעים או לשעה שמתכננים להתחיל לאכול.

קממבר אפויה עם ענבים. צילום: אפרת ליכטנשטט
קממבר אפויה עם ענבים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מאפה פילו עם קממבר

מרכיבים

1 עיגול קממבר פרוס לחתיכות דקות

1 נקטרינה פרוסה דק

1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן/מצוננת

3 ביצים

¾ כוס (180 מ״ל) חלב (כל חלב)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

תרסיס שמן זית / ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בגודל 20/30 בערך.
  2. מקווצ'צ׳ים כל עלה פילו למעין כדור לא הדוק ומניחים את הכדורים זה לצד זה בתבנית עד שכל התבנית מלאה.
  3. מניחים פיסות קממבר ונקטרינה בתפזורת על כל התבנית, בין עלי הפילו.
  4. טורפים היטב את הביצים והחלב עם מלח ופלפל ומוזגים על הכול באופן אחיד.
  5. מתיזים שמן זית על הפילו או מורחים עם מברשת.
  6. אופים במשך 30־40 דקות עד שהמאפה זהוב.

מגישים חם.

מאפה פילו עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט
מאפה פילו עם קממבר. צילום: אפרת ליכטנשטט

תגיות: אוכלמתכונים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מומחים: חיזבאללה מעוניין בהסלמה – מלחמה כוללת בשנתיים הקרובות

    הידיעה הבאה

    המטרה החדשה של תומכי חמאס: הארמון המלכותי באמסטרדם

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    המטרה החדשה של תומכי חמאס: הארמון המלכותי באמסטרדם

    המטרה החדשה של תומכי חמאס: הארמון המלכותי באמסטרדם

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD