יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

הירק עם החומר שאחראי למצב הרוח שלנו: שלושה מתכונים לברוקולי

יש אינספור שילובים במטבח לברוקולי, ובכל מקום שתשימו אותו הוא רק יוסיף

מאת  אפרת ליכטנשטט
ג׳ בניסן ה׳תשפ״ד (11/04/2024 07:46)
קציצות בשר בקארי עם ברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט

קציצות בשר בקארי עם ברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

ברוקולי הוא ירק אהוב כאן בבית, שאני משתדלת להוסיף להרבה תבשילים ומאפים בזכות הערכים התזונתיים הנפלאים שלו. הוא נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש ועשיר בוויטמין C , סידן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון חשובים. בנוסף הוא מכיל טריפטופן – החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, אלה שאחראים למצב הרוח שלנו.

כל חלקי הברוקולי אכילים ואפשר לאכול גם את העלים והגזע. אין שום בעיה לאכול ברוקולי חי (חפשו בגוגל ״הסלט המטופש״ זה הסלט הכי טוב שאני מכירה מברוקולי חי), ואם אתם מבשלים ברוקולי, מומלץ להסתפק בבישול קצר כדי שלא יאבד את ערכיו התזונתיים ואת צבעו הירוק.

לא תאמינו, אבל המוצא של הברוקולי הוא דווקא מאיטליה והוא הגיע לארצות הברית בסוף המאה ה־19 עם המהגרים האיטלקים, אך פרץ לתודעה ולשאר העולם רק בתחילת המאה ה־20 כאשר התגלו ערכיו התזונתיים וטעמו המיוחד. השם ״ברוקולי״ הגיע מהמילה האיטקלית ״ברוקולו״ שפירושה הפרחים הקטנים של הכרובית.

קציצות בשר בקארי עם ברוקולי

 מרכיבים

2 חבילות ברוקולי חתוכות לפרחים קטנים

לקציצות

חצי קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק (אפשר במעבד מזון)

חצי כוס פירורי לחם

1 ביצה

1 כפית אבקת שום / 3 שיני שום כתושות

½ כפית מלח

1 כפית ג׳ינג׳ר

½ כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת אפייה

לרוטב

1 כוס מים רותחים

1 כף אבקת קארי

1 כפית ג'ינג׳ר טחון

1 כף סירופ מייפל

2 כפות סויה

½ כפית מלח

½ פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן צרובות.
  3. מוסיפים את הברוקולי בין הקציצות, אל דאגה אם זה צפוף, הברוקולי מתכווץ.
  4. מוזגים על הכול את הרוטב ומנערים מעט את הסיר כך שהקציצות יהיו רטובות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  5. מבשלים 45 דקות ומגישים עם אורז.
קציצות בשר בקארי עם ברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות בשר בקארי עם ברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט

הברוקולי שמתבשל עם הקציצות הופך פשוט למעדן, אני ממליצה לכם להוסיף ברוקולי טרי בכל פעם שיש לכם מקום פנוי ליד קציצות

 

חטיפי ברוקולי ופרמזן

מרכיבים

2 זרי ברוקולי חתוכים לפרחים גדולים

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה

½ כפית פלפל שחור (לא חובה)

100 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
  2. חולטים את הברוקולי כ־10 דקות בסיר גדול מלא מים רותחים מומלחים קלות, עד שהברוקולי רך אך לא יותר מדי.
  3. מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים היטב את שמן הזית עם התבלינים ומוזגים על הברוקולי.
  5. מניחים פרחי ברוקולי על נייר אפייה במרווחים קטנים.
  6. בעזרת תחתית של כוס מועכים את הברוקולי כך שהוא ממש דק – כמה מ״מ.
  7. מגרדים פרמזן בשפע על הברוקולי.
  8. אופים במשך 25־35 דקות עד שהפרמזן נמסה והכול מקבל מעטה פריך.

אוכלים מיד עם שמנת חמוצה / ציזיקי / טחינה.

חטיפי ברוקולי ופרמזן. צילום: אפרת ליכטנשטט
חטיפי ברוקולי ופרמזן. צילום: אפרת ליכטנשטט

טרנד מהרשת שלא יכולתי להישאר אדישה אליו – והוא באמת מוצדק! מתקבל נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול

 

סלמון עם פסטה וברוקולי

מרכיבים

3 כפות שמן זית

700 גרם סלמון חתוך לקוביות

מלח ופלפל

1 חבילת ברוקולי חתוכה לפרחים

250 גרם פסטה

לרוטב

250 מ״ל קרם קוקוס

1 כפית ג׳ינג׳ר

1 כפית אבקת שום

1 כפית כוסברה טחונה

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן וצורבים את קוביות הסלמון.
  3. ממליחים ומפלפלים היטב.
  4. אחרי כחמש דקות מוסיפים את הברוקולי וצורבים כדקה.
  5. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הכול.
  6. מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כמה דקות עד שהסלמון מוכן (תבדקו).
  7. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומכבים את האש.
סלמון עם פסטה וברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט
סלמון עם פסטה וברוקולי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מגישים מיד.

אצלנו בבית פסטה־סלמון זו תמיד סיבה למסיבה, והזדמנות להיפרד מקצת חמץ

תגיות: אוכלברוקולי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    אחרי הסערה: עדיין קריר, עדיין סיכוי לגשם | תחזית מזג האוויר

    הידיעה הבאה

    "מבוא לענרכיזם": אלבום משירי הגיבור שתפס שמונה רימונים והשליך בחזרה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    ברק חירם יכול להסתכל על שארל דה-גול ולשאוב אופטימיות

    סבב המנויים הבא במטכ"ל צריך להתבסס על קריטריון אחד

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD