יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

טובה ומתוקה: חמש הקונדיטוריות שימתיקו לכם את תשפ"ג

יצירות אמנות יפהפיות, גימיק ריבועי, שילוב בין טעמים מקומיים לטכניקות בינלאומיות וניחוח פריזאי באשדוד. המקומות שכדאי לכם להכיר אם אם נפשכם חפצה בדבר מתיקה

מאת  אביטל אינדיג
ג׳ בתשרי ה׳תשפ״ג (28/09/2022 19:52)

אלון שבו. קרדיט: דן פרץ

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

1. הוורודה

לאר דו פאן. קרדיט: מור דן מדיה

אין ניגוד גדול יותר בין אזור התעשייה האפור והמנומנם של רעננה למתרחש מרגע שפסעת אל תוך הפטיסרי החדש שנפתח בו לפני כמה חודשים. האסתטיקה ניכרת בכל פינה: קירות ורודים, נברשות זהב עמוסות פרחים, שולחנות שיש יוקרתיים וכמובן הסיבה שלשמה התכנסנו: עוגות ומאפים יפהפיים ומושקעים.

"ל'אר דו פאן" (אמנות הלחם) מוקדש כולו למיטב התוצרת הצרפתית. מלבד ויטרינת הזכוכית שאוצרת בתוכה אקלרים, מקרונים ועוגות אישיות דוגמת סנט הונורה או פרי ברסט, במרכז החלל ניצב שולחן עמוס במאפים מלוחים ומתוקים, כך שהאורח המצוי יכול לבחון מקרוב את שחשקה נפשו, וגם כמובן לצלם כמה סרטוני רילז שילוו בצלילי "לה וי אן רוז".

פרנקופילים, אך ממש לא רק הם, ימצאו כאן כל מה שהם מחפשים. למשל מאפה חמאה במילוי קרם פטיסייר עם פירות יער, דניש פיסטוק, קראפין במילויים שונים ועוד ועוד.

התפריט חורג מגבולות הפטיסרי עם סלטים קלאסיים כמו יווני או קיסר ואפילו מנת כרובית צלויה בטחינה לצד זוקיני ונענע. במקום נאפים בגטים ולחמים מיוחדים בטעמי זעתר ועגבניות שמהם רוקחים כריכים (גבינת עיזים וכמהין, סלמון, קפרזה ועוד) ואפילו מקרר עם מיצים טבעיים שנסחטים טרי טרי. פייר הרמה, מאחוריך.

ל'אר דו פאן | תדהר 15, רעננה | כשרות: רבנות רעננה | 09-9545545

2. הארטיסטית

אלון שבו. קרדיט: דן פרץ

אלון שבו הוא לא עוד שף קונדיטור שמכין עוגות. מדובר באמן שעוגותיו המרהיבות הן יצירות אמנות יפהפיות לא פחות מאשר טעימות ובניגוד לרבים, הוא לא בוחר בדרך הקלה של המתקת הקינוחים שלו למוות. אחרי שנים של סדנאות אפייה וייעוץ למסעדות, החליט שבו לפתוח חנות ברחוב צ'לנוב בתל־אביב ולאחרונה התחדש סוף־סוף גם בתעודת כשרות.

מטבח פתוח וענקי מקבל את פני המבקרים הרבים שעולים לרגל כדי לטעום ממשולשי הטארט שהפכו לסימון ההיכר שלו (כולל אריזה בלתי נשכחת), ולא בכדי. מדובר במלאכת מחשבת של איזונים בין טעמים וטקסטורות, דיוק פרפקציוניסטי, חומרי גלם ברמה הגבוהה ביותר וטעמים מקוריים ומסקרנים. למשל דבש מלוח, לאבנה וטימין, קרם שקדים, משמש וקראמבל טונקה, לבנדר ואשכולית או קרם ליים על בצק שוקולד. המחירים, אגב, בהתאם.

הברקה נוספת של שבו היא הפחזנית במילויים שונים עם כתר של דיסקית שוקולד בגוני ורוד, גם היא חגיגה לעיניים לא פחות מאשר לחך, לצד מאפים מלוחים, עוגות ומאפי שמרים. בחנות אפשר לרכוש גם כלים ופרטי אמנות מקומיים שממשיכים את הקו העיצובי שלה ובהמשך השנה צפוי להיפתח סניף נוסף בשינקין.

אלון שבו | צ'לנוב 22, תל–אביב | כשרות: צהר | 03-6735856

3. הצעירה

בייקהאוס. קרדיט: שירית עזיזי

שירית עזיזי היא דוגמה למה שקורה כשרעיון פשוט וגאוני פוגש יזמית צעירה אמיצה ומוכשרת. אחרי שניצלה את הקורונה להתמקצע בדפדוף בצקים, החלה עזיזי לשגר את תוצרתה ברחבי נהריה והסביבה. התגובות הנלהבות הובילו אותה לפתוח מקום משל עצמה, והיא רק בת 23.

כמי שנולדה לדור הרשתות, היה לה ברור שכדי לצאת מגבולות הפריפריה נדרש לחשוב מחוץ לקופסה, ואכן היא עלתה על גימיק מופלא שהחל לתפוס במהרה. כל המאפים שלה – מסינמון רולז ועד קרואסונים, מבריושים ועד כריכים – כולם־כולם נאפים בצורת ריבוע. את הבצק האוורירי היא ממלאת בצבעוניות עם קרמים של הדרים, פאדג', ליצ'י או פטל, לצד שילובים מעניינים דוגמת מסקרפונה ונקטרינה מתובלנת.

בקיץ האחרון היא סימנה וי נוסף כשהתארחה בפופ־אפ מצליח בתל־אביב והוכיחה שוב שאין דבר העומד בפני כישרון ואמביציה.

בייקהאוס | ליאו בק 64, נהריה | כשרות: רבנות נהריה | 055-5530495

4. היצירתית

טלביה. קרדיט: תמר פרנק

את קבוצת טלביה הירושלמית, שאחראית על כמה מהמקומות האיקוניים בעיר, אין באמת צורך להציג. קונדיטוריית הבוטיק שלהם נפתחה (אומנם לפני קצת יותר משנה) במיקום הכי תרבותי שיש: הקומה העליונה של תיאטרון ירושלים, ומיד זכתה לשבחים.

על חלון הראווה הארוך והמרשים אחראי השף ניר לוי, וכמו באחות מהקומה למטה (מסעדת פרינג' המצוינת), גם כאן הוא מצליח לשלב בין טעמים מקומיים לטכניקות בינלאומיות ולייצר קסמים. לדוגמה: קינוח היער השחור עם ליבה של סלק, שוקולד מריר ופרנו; טארט שקדים עם מרמלדת גזר ודלעת; וגם אקלר של קרם יוגורט, פרג ודבש פרחי אבוקדו.

מלבד עוגות ומאפים קבועים ומתחלפים תמצאו כאן מבחר של כריכים, סלטים, קישים ואפילו מגש ארוחת בוקר, שכה חביב על ישראל ישראלי. אל תוותרו על ליין הקרואסנים הממולאים שלהם (גבינה ופירות יער לנצח).

טלביה פטיסרי | דוד מרכוס 20, ירושלים | כשרות: רבנות ירושלים | 02-5811927

5. האותנטית

לה גוטה פטיסירי. צילום: גיל אבירם

אשדוד נמצאת בעיצומה של תנופה קולינרית בכלל, ושל מקומות מתוקים בפרט. אחת המצטרפות הטריות היא "לה גוטה" בניצוחה של הקונדיטורית אורלי כץ, ואף היא מוקדשת למטבח הפריזאי.

לה גוטה בצרפתית היא "שעת הטעימות" ואכן כץ מציגה מדי יום מאפי גורמה מסורתיים לצד קינוחים מודרניים. רבים מהם, דוגמת הפלאן, עוברים תהליך הכנה של יומיים ושלושה ימים, מתוך רצון להגיע לתוצאה הגבוהה ביותר ומתוך נאמנות לדרכי העבודה העתיקות, כמו למשל טחינת אגוזי לוז ופולי קקאו באבן ריחיים. עם מתיקות מאוזנת ושכבות על שכבות של קרם (הליזט בעל שש שכבות והקרמלו בעל לא פחות משבע), כולם, כמובן, מיוצרים במקום.

כמיטב השפים הצרפתיים, גם כץ מתהדרת בטעמי מקרונים יוצאי דופן: יסמין, לימון ויוזו (להיט) או דובדבן ושוקולד לבן. כוכב המקום שמתעלה מעל כולם: הקנלה דה בורדו אהובנו. מאפה הפודינג בטעמי וניל ורום, עם בועות האוויר מבפנים וקרום הקרמל הפציח מבחוץ.

בגזרת המלוחים נכבשנו על ידי מאפה רך ונימוח של בשמל, כרישה ופטריות פורטבלו מוקפצות, אף על פי שיש מבחר לא קטן של מתחרים.

אפשר לאכול במקום אך מומלץ ביותר לארוז את הנבחרת שלכם ולנסוע לתצפית בגבעת יונה הסמוכה.

לה גוטה פטיסרי | אבא הלל סילבר 11, אשדוד | כשרות: צהר | 08-9233825

motzash.food@gmail.com

תגיות: אוכלמסעדהמתוקיםקונדיטוריה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    כטוב ליבם: שני יינות וספר להביא איתכם לארוחת החג

    הידיעה הבאה

    סטרימינג־הופעות־שת"פים: השילוב שהביא לשנת שיא במוזיקה הישראלית

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: ליאור כתר

    סטרימינג־הופעות־שת"פים: השילוב שהביא לשנת שיא במוזיקה הישראלית

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD