שבת, ספטמבר 13, 2025 | כ׳ באלול ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
צילום: אפרת ליכטנשטט

קציצות או לא להיות: שלושה מתכונים שיככבו על שולחנכם

כולם אוהבים קציצות. הן קלות להכנה, טעימות ומזינות ואף פעם לא נמאס לאכול אותן

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ו באייר ה׳תשע״ח (30/04/2018 09:58)
בתוך אוכל, מוצש, תרבות
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אני יכולה לומר בוודאות שאני בחיפוש מתמיד אחרי מתכוני קציצות. כל קציצה שאני טועמת או רואה אני מיד מנתחת ומנסה להבין ממה היא עשויה ומהו ה״סוד״ שלה. אצל חברים, במסעדה או סתם בשיטוט לילי ברשת. קציצה זה משהו שאני תמיד מוכנה לאכול, בכל גודל, צבע וצורה, ועדיף מעל ערימה של אורז, תודה! לא סתם כל הזוכים בתוכניות הבישול מנצחים בזכות קציצה. הקציצה, אם היא טובה, פורצת את ליבו של האדם.

לכל בנאדם יש קציצה. וכל בשלן שאני פוגשת מלמד אותי על הקציצה שלו. מאמא שלי למדתי להכין קציצות ברוטב עגבניות וקציצות עם שקדים וצימוקים (וגם לעבוד עם ידיים רטובות ועוד הרבה דברים חשובים!), אסף לימד אותי להכין קציצות דגים ועל חשיבות הכוסברה במתכון, מיונית צוקרמן למדתי להוסיף תפוח אדמה מבושל וגם אבקת אפייה (!) מיותם אוטולנגי למדתי לשים קינמון, כמון וכורכום בקציצות, מג׳יימי אוליבר למדתי לא לפחד כלל וסבתא שלי לא הספיקה ללמד אותי להכין גפילטע פיש. מה הטריק שלכם לקציצות? מוזמנים לכתוב לי בפייסבוק.

הנה שלושה מתכונים שמככבים לאחרונה על שולחננו, טעימים וקלים מאוד להכנה, ובקרוב על שולחנכם.

קציצות עוף רכות עם אפונה

כנראה אלו הקציצות שלנצח יהיו הכי אהובות על ילדים, אבל מה קורה כשגם ההורים אוהבים אותם? מלחמה על כל קציצה!

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות עוף עם אפונה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (כ־25 קציצות)

1 ק"ג עוף טחון
½ כוס פירורי לחם
1 בטטה מקולפת ומבושלת עד שהיא רכה מאוד (ניתן להחליף בתפו"א)
1 בצל קצוץ דק־דק
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור (או יותר)

לטיגון
3 כפות שמן זית

לרוטב
1 כף שמן זית
1 כרשה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
¼ כפית קינמון
1 כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית כמון
1 כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור
300 גרם אפונה עדינה קפואה
½2 כוסות מים

אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, עדיף בעזרת הידיים.
2. יוצרים קציצות שטוחות ומעט גדולות (בגודל פנים כף היד).
3. בסיר סוטאז׳ גדול מחממים את השמן וכשהוא חם מטגנים את הקציצות כשתי דקות מכל צד ומוציאים לצלחת בצד.
4. מוסיפים לסיר (בלי לנקות אותו) כף שמן זית ומטגנים את הכרשה ואת הבצל כעשר דקות עד להתרככות. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים את האפונה ואת המים ומרתיחים.
6. מחזירים את הקציצות לסיר ומסדרים אותן בצפיפות. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מגישים חם עם אורז או עם קוסקוס.

קציצות בשר ועוף עם צנוברים וצימוקים ברוטב חצילים

קציצות נהדרות וטעימות במיוחד מהמטבח הים תיכוני. השילוב של הצימוקים והצנוברים מוסיף טעם ומרקם מיוחדים, ואוהבי החצילים יתענגו על הרוטב העשיר. בזמן האחרון זהו המתכון האהוב עליי.

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות בשר ועוף עם צנוברים וצימוקים ברוטב חצילים. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (כ־45 קציצות)

לקציצות
600 גרם עוף או הודו טחון
600 גרם בשר בקר טחון
1/3 כוס צימוקים
3 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס צנוברים קלויים
חופן כוסברה קצוצה (½ כוס)
½ כוס פירורי לחם
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
1 כפית סודה לשתייה

לרוטב
2 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
3־4 שפריצים של תרסיס שמן או 3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
עוד 2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
2 כפיות פפריקה
1 כפית סוכר
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה
1. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומניחים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתיזים שמן על החצילים (או מזלפים 3 כפות), מערבבים אותם מעט עם הידיים ומתיזים שוב.
2. אופים את החצילים כחצי שעה על 200 מעלות עד שהם משחימים ומתרככים (השגיחו על התנור).
3. בקערה קטנה שמים צימוקים וחומץ בלסמי ומשרים כעשר דקות.
4. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות (את הצימוקים מוסיפים עם החומץ), עדיף בעזרת הידיים ויוצרים קציצות בינוניות בקוטר 5 ס״מ.
5. בסיר סוטאז' גדול מאוד מחממים שתי -כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד להתרככות.
6. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את החצילים האפויים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים.
7. מביאים לרתיחה ומניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב (ייתכן שתצטרכו להזיז את הרוטב ממקום למקום כדי לפנות מקום לקציצות).
8. מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מגישים חם עם אורז.

טיפ:
לא אוהבים חצילים? אפשר גם בלעדיהם. הוסיפו פלפל אדום נוסף למתכון

 

קציצות בשר ברוטב עגבניות מהיר

כילדה הייתי אוכלת קציצות בשר ברוטב עגבניות לפחות פעם בשבוע, עם פסטה כמובן, אלא שבשנות השמונים העליזות קראו לה מקרוני או ספגטי. הקציצות האלה הן מנה מנצחת מהמטבח האיטלקי וכאן בגרסה מהירה שאפשר להכין ב־20 דקות וליהנות מארוחה בריאה וכיפית.

צילום: אפרת ליכטנשטט
קציצות בשר ברוטב עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (כ־45 קציצות קטנות)

1 ק"ג בשר טחון
½ כוס פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק־דק
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק־דק
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית בהרט
½ כפית כמון
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

לרוטב
1 בצל קצוץ דק דק
1 בקבוק רוטב עגבניות mutti
1 כוס מים
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, עדיף בעזרת הידיים.
2. יוצרים קציצות קטנות בקוטר 3־4 ס״מ.
3. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד להתרככות. עצלנים מוזמנים לדלג על השלב הזה.
4. מוסיפים את השום, המלח והסוכר ומטגנים כדקה. מוסיפים רוטב עגבניות, מים, פפריקה ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
5. מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

העגבניות של MUTTI – Mutti היא חברה איטלקית נפלאה ואני לגמרי ממליצה על המוצרים שלהם. הם לא תורמים לחשבון הבנק שלי (ואני כן תורמת לשלהם), ולכן אני מרגישה בנוח לכתוב עליהם. האיטלקים מומחים בכל מוצרי העגבניות ופעמים רבות, למרות שזה נשמע מוזר, עדיף להשתמש במוצר העשוי עגבניות בשלות מתוקות מאשר בעגבניות טריות אך חסרות טעם. אני תמיד מחזיקה במזווה את בקבוק הזכוכית הגבוה שלהם, שמכיל רק עגבניות ומלח. הוא פשוט מחולל פלאים בתבשילים ובעיקר מקצר זמנים למי שאוהב לבשל אבל אין לו זמן. מומלץ לכל רוטבי העגבניות, ובמיוחד לשקשוקה!

תגיות: אוכל

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    זמן מסך: מספר הסובלים מקוצר ראייה הוכפל

    הידיעה הבאה

    המטרה: עוד אלף חדרי מלון "עממיים" בתל־אביב עד 2020

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: שאטרסטוק

    המטרה: עוד אלף חדרי מלון "עממיים" בתל־אביב עד 2020

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD