רכיבים
לגרנולה:
1 כוס שיבולת שועל עבה
½ כוס שבבי שקדים
הכי מעניין
¼ כוס גרעיני דלעת
¼ כוס גרעיני חמנייה
¼ כוס קשיו שבור גס
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי אניס (אפשרי)
1 כפית גדושה מלח דק
1/3 כוס מים
למוזלי המלוח:
2 מלפפונים
1 קולורבי קטן
1 תפוח
2 גבעולי סלרי
2 גבעולי שמיר
2 גבעולי נענע
מלח לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
1 גביע יוגורט 3%
½ כוס גרנולה מלוחה (אפשר יותר)
אופן ההכנה
הכנת הגרנולה:
1. על מחבת גדולה ולהבה קטנה קולים את כל מרכיבי הגרנולה למעט המלח והמים.
2. בקערה קטנה מערבבים את המים והמלח ושומרים בצד.
3. ממשיכים בקליית האגוזים על להבה קטנה, חשוב לנענע את המחבת כל כמה דקות כדי שלא יישרפו.
4. כשתערובת האגוזים מקבלת גוון שזוף מוסיפים את מי המלח ומערבבים בכף עץ.
5. התערובת נדבקת מעט בהתחלה וזה בסדר, צריך להמשיך לערבב עד לאידוי הנוזלים.
6. כאשר הנוזלים התייבשו לחלוטין, קולים עוד כמה רגעים עד להשחמה, מעבירים להצטננות בכלי נפרד (חשוב להוציא מהמחבת כדי לעצור את הקלייה), ושומרים בצנצנת סגורה.
הכנת המוזלי:
7. חותכים לקוביות קטנות את המלפפונים, הקולורבי והתפוח ומניחים בקערה.
8. פורסים דק את גבעולי הסלרי ומוסיפים לקערה.
9. מפרידים את עלי השמיר והנענע מהגבעול הגס וקוצצים דק ומוסיפים לקערה.
10. מפזרים את המלח והלימון ומערבבים קלות.
11. יוצקים מעל את היוגורט והגרנולה.
12. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.
כמות המצרכים לגרנולה גדולה הרבה יותר מהכמות הנדרשת לסלט. שומרים את הגרנולה בצנצנת סגורה, והיא מחזיקה פריכה וטובה כשבועיים.