רכיבים
2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
1 כרובית קטנה
1 בצל גדול
הכי מעניין
2 חצילים
גבעולי סלרי
1 תפוח אדמה
2 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות בהרט
1 ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה
1. שוטפים, מנקים וקולפים את כל הירקות, וחותכים לחתיכות גדולות.
2. מחממים בסיר שמן עמוק, מטגנים את הירקות ומוציאים אותם למסננת או לנייר סופג.
3. בקערה מערבבים את האורז עם התבלינים.
4. הרכבה: בסיר גדול מניחים את הירקות המטוגנים, את האורז המתובל, ומעל הכול מוזגים 5 כוסות מים. סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות.
5. מניחים על שפת הסיר מגש גדול והופכים עליו את המקלובה. מגישים חם.

