רכיבים
½1 ליטר יוגורט 4-7% שומן
(אופציה להכנת גבינה שמנתית יותר: 1 גביע שמנת חמוצה)
1 כף מלח
הכי מעניין
לשימור: שמן סויה
להגשה: שמן זית
חיתול בד נקי או מגבת נקייה מבד דק ובהיר

לאבנה. | צילום: אפרת מוסקוביץ
אופן ההכנה
1. מניחים מסננת על גבי קערה, בתוך המסננת פורשׂים את החיתול או המגבת כך שיוכלו להכיל את היוגורט.
2. מוזגים אל תוך הבד את היוגורט (אם רוצים מוסיפים גם שמנת), מלח ומערבבים בעזרת כף.
3. קושרים את שולי החיתול ומכניסים למקרר על גבי המסננת והקערה.
4. מאפשרים ללאבנה לטפטף במשך יום־יומיים, מדי פעם מרוקנים את הנוזלים מהקערה, ופותחים את החיתול כדי לטעום. ככל שנשאיר את הגבינה יותר זמן במקרר היא תתגבש ותהיה מוצקה יותר.
5. ללאבנה מוצקה המתאימה לכדורי גבינה משומרים בשמן זית דרושה גבינה מוצקה.
6. את הלאבנה הרכה אוספים בכף מתוך החיתול לקופסה סגורה ושומרים במקרר.
7. לכדורי לאבנה: בידיים רטובות מגלגלים כדורים קטנים ומניחים אותם בצנצנת זכוכית, מוזגים שמן סויה עד לכיסוי כל הכדורים. כדורי הלאבנה יישמרו אפילו מחוץ למקרר, כל עוד הם מכוסים בשמן ולוקחים ממנה כדורים בכף נקייה.
טעמו של שמן הזית מריר במקצת ומשפיע על טעם הלאבנה, לכן כדאי לכסות את הכדורים בשמן סויה ורק בהגשה להוסיף שמן זית.

