מתנות קטנות | גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

צנצנת שהיא תשומת לב קטנה שעושה טוב בבטן ובנשמה

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בעוד יומיים יש לי יום הולדת, וזה תמיד גורם לי לחשוב על מתנות. לא רק על מה שאקבל (אם כי גם זה נחמד), אלא בעיקר על מה שאני אתן. כבר כמה שנים יש לי מנהג קטן, בכל חתונה שאני מוזמנת אליה, יחד עם הצ'ק, אני מוסיפה גם מתנה אישית קטנה. משהו עם מחשבה מאחוריו, כזה שיוצא מהלב.

יש משהו מאוד משמח במתנות שאפשר לאכול. לא משהו מפואר או יקר, אלא כזה שעשוי עם מחשבה, באהבה, בידיים, ונארז בצנצנת יפה. מתנה עם נשמה. אולי זה הגיל, אולי זו התקופה, אבל נראה לי שכולנו צמאים ליחס יותר אישי, פחות מנוכר. כשאני נותנת למישהו ריבה שהכנתי או גרנולה פריכה בצנצנת עם פתק קטן, אני בעצם אומרת: "חשבתי עליך, הקדשתי זמן, ורציתי לשמח אותך באמת". יש בזה משהו אינטימי, חמים, כזה שהוא כמו חיבוק קטן בתוך צנצנת.

אני אוהבת להכין צנצנות מתנה לכל מיני הזדמנויות - חתונה, יום הולדת, ביקור אצל חברים, ואפילו סתם כשמישהי בעבודה עוברת תקופה לא קלה. לא צריך הרבה כדי שזה ייראה מושקע: צנצנת זכוכית, סרט בד עדין, תווית קטנה עם שם או ברכה, וזה פתאום נראה כמו משהו שיצא מחנות בוטיק.

האפשרויות הן אינסופיות. זה יכול להיות משהו מתוק כמו עוגיות שוקולד ביתיות או ריבת תפוזים מרירה, וזה יכול להיות דווקא מלוח – פסטו ירוק, מלחי תיבול או שקדים קלויים עם תבלינים.

העיקר שיהיה טעים, יפה, ומהלב. העולם שלנו רץ כל כך מהר, ופתאום לעצור, לחשוב, לקצוץ, לערבב, לארוז... רגע של תשומת לב, של יצירה, של נתינה. יש בזה משהו כל כך פשוט וכל כך יפה.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

גרנולה ממכרת

כשרוצים ללכת על בריא ובטוח

מרכיבים

250 גרם שיבולת שועל עבה

100 גרם כוסמת ירוקה

200 גרם תערובת אגוזים שאוהבים

¼ כוס גרעיני דלעת

¼ כוס גרעיני חמניות

½ כוס דבש

½ כוס שמן זית

מעט מלח

150 גרם צימוקים או חמוציות

100 גרם בננה מיובשת (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הפירות היבשים.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ומהדקים מעט.

5. אופים כ־40 דקות, וכל 10 דקות מערבבים את הגרנולה (אחרת היא תישרף) מוציאים מהתנור ומצננים.

6. כשהגרנולה מצוננת לחלוטין מערבבים פנימה את הפירות היבשים.

7. מעבירים לצנצנת יפה ואטומה.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

צנצנת עוגיות שיבולת שועל וצימוקים

לרגע שצריך בו בוסט אנרגיה מתוקה

מרכיבים

½1 כוס שיבולת שועל עבה

½ כוס קמח לבן או כוסמין לבן

¼ כוס סוכר לבן

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה

½ כוס צימוקים כהים

½ כוס פקאן טבעי קצוץ גס

½ כפית אבקת סודה לשתייה

מעט מלח

½ כפית קינמון

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, סוכר, צימוקים, פקאן, סודה לשתייה, מלח וקינמון.

3. בקערת מיקסר טורפים את החמאה עד שמתקבלת תערובת קרמית.

4. מוסיפים את הביצה והווניל וטורפים

5. מוסיפים את תערובת היבשים למיקסר וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה (התערובת אמורה להיות פירורית אך דביקה, אם אפשר לגלגל ממנה כדור היא במרקם טוב).

6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

7. מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 2.5-3 ס"מ ומניחים אותם על נייר האפייה במרווחים של כ־5 ס"מ, ופוחסים קלות את כדורי הבצק.

8. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

9. מוציאים ומצננים היטב.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

ריבת תפוז ג'ינג'ר

אין יותר ביתי ואוהב מריבה עם טוויסט

מרכיבים

5-6 תפוזים גדולים שטופים היטב (אפשר לגוון בעוד סוגים של פירות הדר)

3 כפות ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ

3 כפות דבש או סירופ מייפל

1 ק"ג סוכר לבן

4 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מכניסים צלוחית קטנה למקפיא.

2. חותכים את התפוזים לפלחים דקים. מסירים את הליבה הלבנה והגרעינים וקוצצים דק את פלחי התפוזים על קליפתם.

3. שמים בסיר, מוסיפים את יתרת המרכיבים ובוחשים.

4. מבשלים על להבה נמוכה כ־4 שעות, כשמדי פעם מערבבים.

5. אחרי 4 שעות בודקים אם הריבה מוכנה: מוציאים את הצלוחית מהמקפיא ומניחים עליה מעט ריבה. בעזרת כפית יוצרים קו שחוצה את תלולית הריבה. אם המרווח בין שתי תלוליות הריבה נשאר פתוח (או חוזר באיטיות רבה) הריבה מוכנה, אם  המרווח נסגר ישר ממשיכים לבשל את הריבה עוד 20-30 דקות וחוזרים על הבדיקה.

6. כשהריבה מוכנה מעבירים אותה לצנצנת יפה מעוקרת ומצננים אותה לחלוטין.

  • הכמות הזו מספיקה לשתי צנצנות גדולות. אפשר כמובן להכין חצי כמות
גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופציה לצנצנת מרכיבים לעוגיות

1. בוחרים צנצנת יפה וגדולה.

2. מכניסים אליה בשכבות מסודרות (הכי טוב להיעזר במשפך) את המצרכים היבשים לפי הסדר: שיבולת שועל, קמח, צימוקים, פקאן, מלח, שכבת סוכר חום, שכבת סוכר לבן, קינמון.

3. כותבים את המתכון על פתק ומצרפים לצנצנת. לא לשכוח לרשום להוסיף חמאה, ביצה ווניל.