מתכון למרק פירות קר

פרידה מרעננת מהעונה החמה

מרק פירות קר | גיא אשכנזי, Karela Agency

מרק פירות קר | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 בקבוק יין לבן יבש

2 כוסות מים

רצועת קליפה מלימון אחד

הכי מעניין

1 כפית תמצית וניל

2 עלי דפנה

2 תרמילי הל דפוקים קלות

10 פרוסות דקות של ג'ינג'ר קלוף

1 מקל קינמון

½ כוס סוכר

6 משמשים חצויים

2 אפרסקים חתוכים לשישה פלחים לאורכם

3 אגסים חתוכים לשישה פלחים לאורכם

4 שזיפים חתוכים לשישה פלחים לאורכם

חופן אוכמניות או דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה

1. שמים את כל המצרכים למעט הפירות בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות.

2. מוסיפים את האגסים והאפרסקים ומבשלים כ־5 דקות.

3. מוסיפים את המשמשים והשזיפים ומבשלים 5 דקות נוספות.

4. מוסיפים את האוכמניות או הדובדבנים ומבשלים כ־5 דקות נוספות, עד שהפירות רכים אך עדיין מוצקים.

5. מכבים את האש, מקררים לחלוטין ומגישים בקעריות קטנות.