בני גנץ רוצה להיכנס לפוליטיקה. העניין בוער בו. בניגוד לרמטכ"לים אחרים בדימוס שהיססו ועדיין לא סגורים על עצמם, למשל גבי אשכנזי, גנץ הרבה יותר נחוש. הוא רותח על חוק הצינון שקושר לו את הידיים במשך שלוש שנים, עד פברואר 2019. אנשים שדיברו איתו לאחרונה שמעו יותר מפעם אחת על האפשרות שתוגש עתירה לבג"ץ נגד חוק הצינון. החוק, לפי הטענה, סותר את חוק יסוד 'חופש העיסוק', שכן הוא מונע באופן לא מידתי מבכירי צה"ל לשעבר לעסוק במקצוע הפוליטי. אגב, את חוק הצינון הגיש בשעתו יובל שטייניץ בשליחותו של נתניהו.

פניו של גנץ למפלגת העבודה. בינתיים כולם רוצים אותו. יאיר לפיד מוכן לשלם לו כל מחיר, אבל גנץ לא רוצה להיות מספר שתיים, בטח לא של לפיד. אם גנץ יגיד כן ויתבע את המקום הראשון בעבודה, תתחולל שם מהפכה שאולי תביא להחלפתו של אבי גבאי. לפי אחת ההערכות, יריביו של גבאי הם שארגנו את הסקר שמבטיח לעבודה בראשות גנץ 24 מנדטים, מספר חלומי בהשוואה לסקרים שאומדים היום את כוחה של המפלגה.
בשבועות האחרונים נפגש גנץ לשיחות גם עם ראשי הליכוד. השר ישראל כץ נועד איתו. כץ וגנץ הם מאותו הכפר, כפר־אחים ליד גדרה. כץ מבוגר מגנץ בשלוש שנים. אביו של גנץ, נחום, היה מראשי תנועת המושבים במפלגת העבודה. האפשרות שגנץ יחבור לליכוד לא ריאלית. נתניהו עצמו מעריך שגנץ יעמוד בסוף בראש מפלגת העבודה, ויכסח מנדטים ליאיר לפיד.
ישראל כץ אומר שניהל עם גנץ שיחות ביטחוניות במסגרת תפקידו כשר לענייני מודיעין. אולי פעם יעמוד בראש הליכוד ויתמודד על ראשות הממשלה מול הרמטכ"ל לשעבר. הכותרת הפיקנטית כבר מוכנה: "כץ נגד גנץ. מי המומלץ?"