יורדים מהמקלדת: פרוייקט הבלוגרים ב"קורדוברו"
בר היין קורדוברו משיק הערב את פרויקט הבלוגרים "מהמקלדת למטבח". מדי שבוע במהלך חודש מרץ, יתארחו שם בלוגרי אוכל מובילים, שיציעו תפריט מעשה ידיהם. הערב מתארח במקום הבלוגר עמית אהרונסון. קיבלנו ממנו כמה מילים וגם מתכון
התחלתי לפרסם בלוג כשהבנתי שאוכל הוא מרכז החיים שלי. התכוונתי בעיקר לכתוב ביקורת מסעדות, אבל מהר מאוד התחלתי לכלול בו סיפורי אוכל נחמדים מהעולם, עדכונים על מסעדות והמלצות מחו"ל, ביקורות מסעדות בארץ וכמובן מתכונים שלי.
כרגע מתנהל אצלי בבלוג הפרויקט "מבצע סבתא" שבו אני מתעד את מתכוני המשפחה המסורתיים שלנו, בעיקר של סבתא רחלה שלי, לכאורה, למען הדורות הבאים והקוראים, אבל בעצם למען עצמי.

המתכון הבא נוצר מתוך רצון להכין מנת קציצות מנחמת, כיפית, צבעונית ועשירה, ולא סתם עוד מנת קציצות ברוטב עגבניות.
בסרט "דינר רש" יש סצינה שבה הבעלים של המסעדה מתלונן שאין לו יותר מה לאכול כי הכל פלצני מדי ואז הטבח האהוב עליו מגיש לו מנה של נקניק עם פלפלים צלויים. הכי בסיסי שיש, והכי טעים. מכיוון שלא הייתה לי סלסיצ'ה איטלקית
המתיקות הטבעית של הפלפלים מתעצמת בטיגון ותערובת הבשר מועשרת בפרמזן ומוצרלה שהופכים את הקציצות למושחתות ומעניינות הרבה יותר. יחד עם פולנטה חמאתית וכוס יין אדום, נוצרת מנה ששווה לאמץ, בעיקר בימים קרירים.
החומרים (כ-30 קציצות):
קילו בשר בקר טחון (מעורב בקצת שומן כבש בשביל הטעם)
2 ביצים
בצל אחד גדול (או שניים קטנים)
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
4 שיני שום
חופן עלי אורגנו
גבינת פרמזן מגורדת דק (בערך 100 גרם)
גבינת מוצרלה קשה מגורדת גס (בערך 150 גרם)
קליפה מגורדת מלימון שלם
פירורי לחם
פלפל שחור טחון גס
מלח
שמן זית
לתבשיל הפלפלים:
8 פלפלים גדולים מכל הצבעים, עם רוב לאדומים (למשל 4 אדומים, שניים ירוקים, כתום וצהוב)
1-2 פלפלים חריפים ירוקים
שמן זית
מלח
4 עגבניות מגורדות גס (או קופסה קטנה של עגבניות תמר מרוסקות)
אורגנו
מלח ופלפל
1. קוצצים דק מאוד את הבצל, האורגנו, הפלפל הירוק החריף (ללא עוקצים וגרעינים) והשום (אפשר לכתוש). מערבבים בקערה גדולה עם הבשר ומוסיפים שתי ביצים, את הגבינות, מעט פירורי לחם, 3 כפות שמן זית, קליפת מגורדת מלימון שלם, הרבה פלפל שחור גרוס ומעט מלח (קחו בחשבון שהפרמזן מלוחה).
2. לשים את התערובת היטב ומקפידים למעוך אותה בין האצבעות כדי לפזר את המרכיבים באופן אחיד ולקשור את הבשר כמו שצריך.
3. מניחים לתערובת לנוח מעט ובינתיים מכינים את בסיס רוטב הפלפלים: קורעים בידיים את הפלפלים לנתחים לא אחידים בגודלם. קורעים גם את הפלפל החריף (מי שלא אוהב חריף יכול להרחיק את הגרעינים). בסיר ברזל כבד יוצקים כחצי כוס שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, זורים מעט מלח ומציתים את הלהבה החזקה ביותר בכיריים. לא בוחשים עד שהשמן מתלהט ומהסיר עולה ריח חזק של פלפל.
4. בשלב הזה בוחשים בערך פעם בדקה למשך כחמש דקות, עד שכל הפלפלים מבריקים מהשמן ומצריבת המתכת, הצבע שלהם זורח והשמן נצבע בגווני פלפל. מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, מכסים את הסיר, ומניחים לתבשיל להתבשל כ-20 דקות, במהלכן בוחשים מדי פעם. הפלפלים יפרישו לא מעט נוזלים, והם אלה שייתנו אחר כך את הטעם לרוטב.
5. מטגנים את הקציצות: יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג פחות או יותר, מגלגלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה.
6. כשכל הקציצות שחומות ומטוגנות מוסיפים לסיר הפלפלים את העגבניות המרוסקות, חופן נדיב של אורגנו, עוד קצת פלפל שחור ואת הקציצות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית בערך חצי שעה.
7. מומלץ להגיש על פולנטה.
פרוייקט הבלוגרים בקורדוברו יימשך עד סוף חודש מרץ, בתאריכים : 1.3, 8.3, 15.3, 22.3, 29.3.
קורדוברו, רחוב קורדוברו 21 פינת שטרן, תל אביב, 4060771–077.