
צבעי אדמה: מתכוני תפוחי אדמה בצבעים
אדום, צהוב, סגול. לכל זן של תפוח אדמה יש צבע ואופי משלו. קיבלנו מהשף אסף שטרן ממסעדת "סרגוס", מתכונים כשרים לפסח שמתאימים לתפוחי אדמה מצבעים שונים. היום תלמדו איך להכין ניוקי ערמונים ברוטב חמאה, עגבניות קלויות, אספרגוס וארטישוק. חלק ב'
לבן: ניוקי ערמונים ברוטב חמאה עגבניות קלויות אספרגוס וארטישוק
החומרים לניוקי:
1 קילו תפו"א "ווינסטון" לבן
50 גרם פרמזן מגורד
2 חלמונים
2 כפות קמח תפו"א
5 כפות קמח מצה\קמח לבן
100 גרם ערמונים מבושלים
הכנת הניוקי:
1. מניחים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס בתבנית אפייה ואופים בתנור חם (180-200 מעלות) עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת קיסם).
2. מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית וברגע שניתן לאחוז אותם ביד, חוצים ומועכים במכשיר מיוחד לחיתוך ניוקי. בהיעדר מכשיר, יש לקלף את תפוחי האדמה בזריזות ובעודם חמים, למעוך אותם היטב במזלג או בכל דרך חביבה אחרת, רק לא במעבד מזון.
3. מערבבים את עיסת תפוחי
4. מחלקים את הבצק לשישה חלקים ומגלגלים כל חלק על משטח עבודה מקומח בקמח/קמח מצות למעין נקניק ארוך בקוטר ס"מ וחצי לערך. חותכים את הנקניק לקטעים קצרים, כס"מ אורכם ומועכים אותם מעט.
5. בסיר קטן מרתיחים מים עם מלח וזורקים פנימה את הניוקי. כשהוא צף, מוציאים החוצה.
להכנת הרוטב:
6 רבעי עגבניות קלויות
20 גרם אספרגוס פרוס
50 גרם ארטישוק פרוס לרבעים
חמאה
ציר ירקות
גרדת לימון
עלי אורגנו
מלח, פילפל
פרמזן
ההכנה:
1. במחבת שמים חמאה, עגבניות קלויות וארטישוק. כשהחמאה נמסה מכניסים את הניוקי, גרדת לימון ואספרגוס.
3. מתבלים במלח ופילפל ומחכים עד להסמכת הרוטב.
4. מגישים בצלחת עמוקה עם פרמזן מעל.
