רוטב פיצה מושקע
מתכון של רותי רוסו

פיצה צילום: רובי קסטרו
החומרים:
10 עגבניות בשלות מאוד
2 שיני שום
כף שמן זית
1/4 כפית מלח
2 עלים של בזיליקום
מעט אורגנו יבש
אופן הכנה:
בסכין קטנה מוציאים לעגבניות את הפטוטרת, וחורצים את כיפתן ב"איקס." שמים את העגבניות בקערה גדולה. מרתיחים שני ליטרים של מים ויוצקים עליהן. ממתינים כ-20 שניות. שופכים את המים, מצננים את העגבניות במים קרירים מהברז ואז מקלפים אותן.
חוצים את העגבניות הקלופות באמצע (למכסה ותחתית,( ומרוקנים בתנועת סחיטה את הגרעינים. קוצצים גס את העגבניות, ומעבירים למחבת גדולה ועמוקה בלהבה קטנה. מוסיפים את הבזיליקום, את שיני השום (כדאי למעוך אותן קצת קודם,( את שמן הזית, את המלח ואת האורגנו. מכסים את המחבת במכסה או בנייר
להכנת רוטב מהיר מחליפים את העגבניות הקלופות בקופסת שימורים גדולה או שתיים קטנות של עגבניות שלמות מרוסקות. עדיף עגבניות שרי. הרוטב הזה יצטמצם על האש במהירות, ומומלץ לתבל אותו יחסית בעוצמה כדי לנטרל את טעמן הדומיננטי של העגבניות המשומרות.