רוטב פיצה מושקע

מתכון של רותי רוסו

רותי רוסו | 29/1/2009 10:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מתחילים אותו בבישול ארוך של עגבניות קלופות, ובסוף מתבלים לפי הטעם. כדאי להשאיר את הטעם עדין ולתת לעגבניות לדבר.

פיצה
פיצה צילום: רובי קסטרו
 
החומרים:
10 עגבניות בשלות מאוד
2 שיני שום
כף שמן זית
‭1/4‬ כפית מלח
2 עלים של בזיליקום
מעט אורגנו יבש

אופן הכנה:
בסכין קטנה מוציאים לעגבניות את הפטוטרת, וחורצים את כיפתן ב"איקס‭."‬ שמים את העגבניות בקערה גדולה. מרתיחים שני ליטרים של מים ויוצקים עליהן. ממתינים כ-20 שניות. שופכים את המים, מצננים את העגבניות במים קרירים מהברז ואז מקלפים אותן.

חוצים את העגבניות הקלופות באמצע (למכסה ותחתית‭,(‬ ומרוקנים בתנועת סחיטה את הגרעינים. קוצצים גס את העגבניות, ומעבירים למחבת גדולה ועמוקה בלהבה קטנה. מוסיפים את הבזיליקום, את שיני השום (כדאי למעוך אותן קצת קודם‭,(‬ את שמן הזית, את המלח ואת האורגנו. מכסים את המחבת במכסה או בנייר
אפייה שנחתך לקוטר המחבת (עם חור קטן באמצע לניקוז האדים‭.(‬ מבשלים עד שהעגבניות מתרככות ומתרכזות - בערך שעה וחצי. מערבבים מדי פעם כדי שהן לא יידבקו לתחתית ויישרפו. מועכים קלות בממעך ידני, ומוסיפים מלח אם יש צורך. אם הרוטב סמיך מדי וקשה למרוח אותו על הפיצה, מדללים בשתיים-שלוש כפות מים.

להכנת רוטב מהיר מחליפים את העגבניות הקלופות בקופסת שימורים גדולה או שתיים קטנות של עגבניות שלמות מרוסקות. עדיף עגבניות שרי. הרוטב הזה יצטמצם על האש במהירות, ומומלץ לתבל אותו יחסית בעוצמה כדי לנטרל את טעמן הדומיננטי של העגבניות המשומרות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים