מחדל מפרצי העצירה
למרות שכביש 6 תוכנן ללא מגבלות שאופייניות לכבישים אחרים, לא הוקמו מפרצי עצירה. לו היו כאלה, קרוב לוודאי שהתאונה הייתה נמנעת
- התאונה בכביש 6: שניים מההרוגים - חיילי צה"ל
- תאונה קשה: ארבעה הרוגים ועשרות נפגעים
ובכל זאת, כפי שמוכיחה התאונה המחרידה אתמול (יום א') יש מקום לשיפור - ויפה שעה אחת קודם. רוחב השוליים לאורך רוב קטעי הכביש מספיק בקושי לעצירת מכוניות נוסעים במקרי חירום, אבל ממש לא מתאים לעצירת רכב כבד מכל סוג. קל ולא יקר לתקן את הטעות הזו, אלא שגופי הסלילה בישראל, ונתיבי ישראל בראשם, מתעקשים כבר שנים שלא לבנות מפרצי עצירה לאורך הכבישים, בניגוד למקובל בעולם.
במועצת המובילים מתריעים על המחדל הזה כבר קרוב לשני עשורים, מספר ועדות מקצועיות וועדות חקירה שעסקו בתחום הרכב הכבד הגישו מסקנות שמחייבות הקמת מפרצי חניה - אבל גופי הסלילה בשלהם.
כביש 6 תוכנן על ידי חברת כביש חוצה ישראל ומופעל על ידי חברת דרך ארץ, אבל האחראי המיניסטריאלי והמקצועי עליו הוא שר התחבורה. גם בכביש זה, אף שתוכנן ונסלל ללא מגבלות תכנוניות וסטטוטוריות שאופייניות לכבישים אחרים בארץ, לא תוכננו ולא הוקמו מפרצי עצירה. לו היו כאלה, יכול היה נהג המשאית לעצור בבטחה - והתאונה הייתה נמנעת ברמת ודאות גבוהה מאוד.
במקביל, וללא קשר, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים חייבת לאמץ במהירות קמפיין הסברה, כמקובל בעולם, אשר מתריע מפני סכנות העצירה בשוליים. ומשטרת ישראל, במקום להתמקד באכיפת מהירות, צריכה לאכוף ולמנוע עצירות שלא לצורך ורוכלות בשולי הדרכים, ולסייע בסימון אזהרה ובחילוץ מהיר כאשר כלי רכב תקועים על השוליים בגלל תקלות טכניות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב