דעה: האוצר חייב לפעול בסוגיית ערוץ 10
אם הצעת החוק לשינוי שיטת השידור תכלול עוד סעיף אחד שנוגע לערוץ 10 - התמונה תשתנה לגמרי
שם בימים אלו מובילים את הצעת החוק לשינוי שיטת השידור בישראל מזיכיונות לרישיונות. לו יקבל האוצר החלטה להוסיף עוד סעיף אחד שמתייחס לערוץ 10 לחוק שכבר נמצא בתהליך מואץ והגיע לוועדת הכלכלה, יהיה אפשר לשנות את כל התמונה.
רק באחרונה הוציא המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, חוות דעת שבה הוא אומר כי אין מנוס אלא ללכת לחקיקה. אחרי חודשים ארוכים של דיונים ושיחות מאומצות אל תוך הלילה, נדמה היה שחזרנו לנקודת ההתחלה. אותה הנחת יסוד שמועצת הרשות השנייה קבעה כבר ביוני 2008 שבה וחיכתה לכולם בסוף המנהרה. אבל אם ננסה להיות אופטימיים, נראה שכל ההבנות שבכל זאת התקבלו עד כה, ובכללן פתרון לחוב של למעלה מ-80 מיליון שקל, יכולות להתגבש לחוק הנדרש והמדובר.
שר התקשורת משה כחלון הצהיר מיד לאחר שיוסי מימן הודיע כי לא ימשיך להזרים כסף לערוץ, כי הוא לא מתכוון להתחיל בהליך חקיקה. גם היום עדיף שכחלון לא יעשה זאת. חקיקה שתתחיל במת שרד התקשורת תאריך משמעותית את הפתרון, ושוב הבירוקרטיה תתקע את התהליך.
עדיף כבר בימ"ש
זו שעת הכושר של האוצר לצאת עם ידו על העליונה. כעת יש ביכולתו לסנדל את ערוץ 10 לשלם את חובותיו על ידי חקיקה, ולא רק בזכות הסכמים, שגם היום אחרי שעות של שיחות אף אחד עדיין
לא ראה ולו דף אחד מהם. האוצר יכול לקבוע, בכוח החוק, שעל ערוץ 10 לשלם 24 מיליון שקל מחובות העבר עד לשנת 2012.
כיום, החובה
של זכייניות הטלוויזיה לממן את הקולנוע לא כתובה בשום חוק והיא חלק מתקנות שנקבעו על-ידי מועצת הרשות השנייה. לו ערוץ 10 יקבל את האופק שלו מתוקף הרפורמה המוצעת בשוק השידורים, הוא עשוי עוד לשלם את החוב הזה. אם ערוץ 10 יחליט שלא לשלם, הוא יכול ללכת למקום אליו שאף מראשית המשבר: כפי שכבר דווח במעריב לא אחת, בערוץ 10 עומד בג"ץ שבוער להישלח לירושלים.
כניסה של ערוץ 10 להליך משפטי תהיה הדרך הטובה ביותר שלו להגיע להישגים לאורך זמן, לצד ביטחון להשאר בסביבה עד 2012. אחרי הכל, הדיונים מול האוצר והנהלת הרשות השנייה לא הביאו לערוץ כל תועלת.