חוסכים מים: מה צריך לעשות במקלחת?
nrgמעריב והסטודנטים בבית ספר לפרסום ACC של תרצה גרנות מצטרפים למאמץ הלאומי לחיסכון במים. מדי יום תוצג עבודה של סטודנט אחר שקוראת לצמצם את השימוש במים, בשלל זוויות מקוריות. היום, מאיה קושניר, שמנסה לענות על השאלה מה באמת עושים במקלחת? שרים או מתרחצים
עוברים ממשבר לקמפיין
משבר המים, הוא עובדה. כמו לרוב הבעיות, גם במקרה הזה אין פתרונות קסם. לא מספיק להקצות כסף ולהגדיל את תקני כוח האדם, לא מספיק לשנות סדרי עדיפויות ולא מספיק להאשים את העם על בזבוז הולך וגבר.
לאורך השנים, ניסתה רשות המים לפנות לקהל הרחב בקמפיינים שונים, חלקם אפקטיביים יותר וחלקם פחות. הזעקה של הילד על מנת שנרכוש חסחכמים, או הסלוגן הבלתי נשכח "בינתיים סוגרים את המים".
במשבר הנוכחי, בחרו אנשי הרשות בשני אפיקים, הראשון שהחל כטיזר ויצר סקרנות בקרב הקהל: בקרוב נעבור מאדום לשחור. מעניין, אך לא בטוח כמה אפקטיבי. החלק השני של הקמפיין עלה בחודש האחרון ומציג את המדינה מתייבשת דרך פניה היפות של רננה רז. המסר ברור, השאלה מה הפעולה הנדרשת שיש לבצע בעקבות כך.
כשהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שאלה מדליק מי שמקליק ראשון, היה ברור שיש לחגור חגורות בטיחות במושב הקדמי
עניין המים מורכב, מי מבטיח שאם אסגור את המים בין צחצוח שן זו לאחרת, מפלס הכינרת יעלה? מורכבות הנושא, משפיעה גם על הקושי בבניית קמפיין פרסום. האם הציבור הרחב הוא קהל היעד? איך פונים למקבלי ההחלטות? כיצד מגבירים את האכיפה? ואיך מצליחים לחדור לתודעה הציבורית ולגרום לאזרחי המדינה לשנות הרגלים?
בפרויקט הנוכחי, ניסנו לצאת מהמסגרת ולפנות לקהל, ברבדים שונים. בהומור, בהפחדה, בשנינות, בנונסנס ולעיתים ב"הפוך על הפוך". העיקר הכוונה. וגם אם רק ליטר מים ייחסך כתוצאה מסלוגן או מתמונה שנפרסם בשבועיים הקרובים, דיינו.
יש לכם רעיון לקמפיין סביבתי נוסף? אתם מוזמנים לפנות אלינו - yarok@nrg.co.il