כמעט חודש עבר מאז ההכרזה על הפסקת האש בין ישראל לאיראן, וברחבי המדינה האסלאמית אזרחים רבים מאמינים שעימות נוסף הוא רק עניין של זמן.
"אני לא מאמין שהפסקת האש תחזיק מעמד", אמר תושב שיראז, פיימן. "האיראנים יודעים היטב שישראל לא תהסס לשוב ולהכות, והפעם אולי בעוצמה גבוהה יותר".
ההנהגה בטהראן לא פרסמה נתונים רשמיים על היקף הנזק בתקיפות האוויריות של אתרי הגרעין, הבסיסים הצבאיים, מתקני השיגור ומוקדי השלטון בבבירה.
הכי מעניין
ישראל הבהירה כי כל ניסיון איראני לשקם את תוכנית הגרעין, או לבצע מהלך שנתפס כאיום – ייענה בתקיפה מחודשת, ובטהראן מבינים את הרמז. הניסיונות לחזור למסלול של שיחות גרעין מול ארצות הברית, שהשתתפה גם היא בתקיפות, תקועים, ובכירי משטר דורשים "ערבויות אמריקניות" שטרם ניתנו.
איראנים רבים חשים כעת תחושת פגיעוּת שלא חוו במשך עשרות שנים. מאז מלחמת איראן־עיראק בשנות ה־80, שממנה צמחה הרפובליקה האסלאמית, לא ספגה איראן מתקפה ישירה כזו בעורף.
המתקפות פגעו גם בתשתיות נפט ותחבורה, והציתו דאגה מחבלה פנימית, אם כי המשטר הכחיש קשר לאירועים. לפי הדיווחים, במהלך הלחימה נמלטו תושבים רבים מטהראן, אך גם בפריפריה לא היה לאן לברוח. "המלחמה הזו הפחידה אותי יותר מכל דבר אחר", אמרה תושבת מחוז כרמנשאה שבמערב איראן, גולנדם בבאאי. "התפללתי שלא נחזור למה שקרה בשנות ה-80. היום אין לי לאן לברוח".
לדברי לוחם לשעבר בשם עלי חנזדי, "הפעם זו לא הייתה מלחמת חפירות. זו הייתה מכה טכנולוגית ישירה, עם טילים ורחפנים שמגיעים לכל מקום".
למרות השקט היחסי מאז 24 ביוני, האיראנים מבינים שהשלטון אינו שולט במצב. "אני מפחד שזה יחזור שוב, ושהפעם זה יהיה גרוע יותר", הודה חמיד, עובד מדינה.