מרוקו מניחה את היסודות לבניית תעשיית גיימינג מקומית, באמצעות הקמת מרכז למפתחים בבירה, הכשרת מתכנתים והשקת תוכניות שנועדו למשוך צעירים בעלי זיקה טכנולוגית לתחום. לטובת כך, במסגרת תערוכת גיימינג שהתקיימה השבוע ברבאט, הזמינה הממשלה מומחים, סטודנטים וחברות טכנולוגיה מכל רחבי העולם.
האורחים ניסו משחקים חדשים, השתתפו בטורנירים של ספורט אלקטרוני, ונחשפו ליוזמות חדשות שנועדו לקדם את התעשייה המתפתחת במדינה. משתתפי תערוכת Morocco Gaming Expo שיחקו במשחקי יריות, חוו עולמות מציאות מדומה סוחפים, בדקו פלטפורמות חינוכיות, ונפגשו עם ספקי מובייל המעוניינים לתפוס נתח משוק משחקי המובייל המתפתח.
האירוע, שמתקיים זו השנה השנייה, מהווה אחת הדרכים הבודדות שבהן מדינות באפריקה מגוונות את כלכלתן ומושכות תעשיות חדשות עבור דור העובדים הצעיר. מרוקו ממקמת את עצמה כאחת המדינות הראשונות ביבשת שמיישמות אסטרטגיות ממוקדות לפיתוח תעשיית המשחקים. שר הנוער, התרבות והתקשורת, מהדי בן סעיד, אמר כי הממשלה שואפת הן למשוך חברות משחקים בינלאומיות לפעול במרוקו והן לעודד מפתחים מקומיים ליצור מוצרים מקוריים.
הכי מעניין

מרוקו. | צילום: גטי אימג'ס
לדבריו, לאור שיעור האבטלה הגבוה בקרב צעירים - כמעט 30% - והרצון של רבים מהם לחפש הזדמנויות מעבר לים, תעשיית הגיימינג עשויה להוות מנוע לצמיחה תעסוקתית ולפתיחת אפיקים חדשים. "המטרה היא לא רק לייצר הכנסות, אלא גם להעצים את הדור הצעיר". אמר בן סעיד. "עלינו להציע לצעירינו אלטרנטיבות ממשיות באמצעות פתיחת אפשרויות קריירה חדשות."
עם למעלה מ־200 מיליארד דולר בהכנסות שנתיות ו־3 מיליארד שחקנים ברחבי העולם, תעשיית משחקי הווידאו העולמית חווה צמיחה מואצת. אף על פי שסמארטפונים הפכו לנפוצים גם במזרח התיכון ובאפריקה, עיקר הפעילות בתעשייה נותר מרוכז במזרח אסיה, צפון אמריקה ואירופה המערבית. לפי גורמים רשמיים במרוקו, תעשיית המשחקים המקומית מייצרת כיום הכנסות של יותר מ־500 מיליון דולר בשנה, והמטרה היא להכפיל סכום זה עד שנת 2030.
בין הצעדים שננקטים: תוכניות הכשרה בתחומי עיצוב משחקים, תכנות ומציאות מדומה, לצד הקמת פארק תעשייתי שישמש חממה לסטארט-אפים בתחום. המיזם כולל השקעה של 26 מיליון דולר להקמת "עיר הגיימינג של רבאט", שתכלול מסגרות הכשרה, חללי עבודה שיתופיים ואולפני הפקה מקצועיים.
לטענתה של פדווה בזאזי, רכזת מועדון הסטודנטים למדעי המחשב ומציאות מדומה באוניברסיטת מוחמד החמישי. עבור סטודנטים, מדובר בהזדמנות להפוך תחביב לקריירה. לדבריה, סטודנטים שכבר משקיעים כספים במשחקי מחשב ומובייל, מחפשים דרכים ליישם את הידע שהם רוכשים בכיתה גם בפועל. "אני לא אומרת שאנחנו מכינים אותם לעתיד - כי העתיד הזה כבר כאן," אמרה.