נשיא לבנון, ג'וזף עאון, ונשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן הצהירו היום (רביעי) כי כלי הנשק בלבנון חייבים להיות תחת שליטת המדינה, במהלך פגישה בביירות שעסקה בפירוק מחנות הפליטים הפלסטיניים מנשקם.
בהצהרה משותפת שפרסמה נשיאות לבנון נכתב כי שני המנהיגים חולקים את האמונה כי "עידן הנשק שמחוץ לשליטת המדינה הלבנונית הסתיים", וכי שניהם הביעו מחויבות לעיקרון לפיו על הנשק להיות בלעדית "בידי מדינת לבנון".

מחנה הפליטים הפלסטיני בורג' אל-בראג'נה בלבנון ביום ירושלים האיראני, 27 במרץ 2025 | צילום: EPA
במקביל, משרד הבריאות הלבנוני דיווח על שני הרוגים בשתי תקיפות ישראליות היום בדרום לבנון, אחת מהן באמצעות כטב"ם על רכב בעיר עין באל שבמחוז החוף צור. צה"ל הודיע כי המותקף הוא פעיל חיזבאללה שהיה "אחראי על הקמת תשתיות ייצור טילי קרקע-קרקע מדויקים באזור".
הכי מעניין
בהמשך, משרד הבריאות דיווח כי בתקיפה נוספת בעיר ייטר שבדרום לבנון נהרג אדם נוסף ואחר נפצע. גורם רשמי בעיר אמר לסוכנות הידיעות הלאומית הלבנונית (NNA) כי ההרוג היה גבר שעסק בפינוי הריסות מביתו, שניזוק במלחמה בין ישראל לחיזבאללה. זהו היום השלישי ברציפות של תקיפות ישראליות בלבנון.
בהסכם הפסקת האש שנחתם בין ישראל לחיזבאללה בנובמבר 2024, חיזבאללה התחייב להסיג את לוחמיו צפונית לנהר הליטני ולפרק את התשתיות הצבאיות שנותרו בדרום. ישראל התחייבה להסיג את כוחותיה מלבנון, אך עדיין מחזיקה בחמישה מוצבים שהוגדרו אסטרטגיים. הצבא הלבנוני נפרש בדרום לבנון ועוסק בפירוק תשתיות של חיזבאללה.
הפסקת האש מבוססת על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, שקובעת כי רק צבא לבנון וכוחות יוניפי"ל רשאים לשאת נשק בדרום לבנון, וכי יש לפרק מנשקן את כל הקבוצות הלא-מדינתיות.
לבנון קראה לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל להפסיק את תקיפותיה ולסגת מהמוצבים הנותרים. שליחת ארצות הברית לענייני המזרח התיכון, מורגן אורטאגוס, אמרה אתמול כי ללבנון "נותרה עוד עבודה" בכל הנוגע לפירוק חיזבאללה מנשקו לאחר סיום המלחמה.