ממשלת בריטניה הודיעה על הקפאה רשמית של המשא ומתן להסכם הסחר החופשי בין ישראל לבריטניה וכן על הטלת סנקציות נגד שלושה ישראלים, שני ארגונים ושתי חוות, בתגובה ל"מעגל העיקש של האלימות החמורה של מתנחלים קיצוניים בגדה המערבית הכבושה", זאת בנוסף ל18 גורמים נוספים עליהם הוטלו הסנקציות בעבר.
הסנקציות כוללות איסורי כניסה לבריטניה, הקפאת נכסים ואיסור לכהן כדירקטור בתאגידים בבריטניה.
הסנקציות הוטלו על דניאלה וייס ותנועת נחלה, על הראל ליבי והחברה בבעלותו "ליבי בנייה ותשתיות בע"מ", וכן על זוהר סבח, "החווה של קוקו", וחוות נריה.
הכי מעניין

מייסדת תנועת נחלה, דניאלה וייס | צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90
לטענת שגרירות בריטניה בישראל, "הצעדים באים בעקבות הודעה משותפת של ראש הממשלה קיר סטארמר יחד עם מנהיגי צרפת וקנדה, שהציגה את התנגדותם התקיפה להרחבת הפעולות הצבאיות הישראליות בעזה ולהתנחלויות הבלתי חוקיות בגדה המערבית". הם גם הבהירו שאם ישראל לא תחדול מפעולות אלו, יינקטו צעדים נוספים.
ההודעה באה בשעה שהשר לנושאי המזה"ת במשרד החוץ הבריטי, היימיש פאלקונר, זימן את שגרירת ישראל בלונדון ציפי חוטובלי לנזיפה במשרד החוץ הבריטי בעקבות "הרחבת הפעולות הצבאיות בעזה".

שגרירת ישראל בבריטניה, ציפי חוטובלי | צילום: AFP
ממשרד החוץ הישראלי נמסר בתגובה: "גם לפני ההודעה מהיום - הנושא כלל לא קודם על ידי הממשלה הנוכחית בבריטניה. מעבר לכך, ההסכם הוא לתועלת הדדית של שתי המדינות. אם בשל אובססיה אנטי-ישראלית ושיקולים פוליטיים פנימיים מוכנה ממשלת בריטניה לפגוע בכלכלה הבריטית זאת החלטה שלה.
הסנקציות נגד המתיישבים ביהודה ושומרון תמוהות, אינן מוצדקות ומצערות במיוחד כשהן ננקטות כשישראל אבלה על קורבן נוסף של הטרור הפלסטיני - צאלה גז ז״ל, שנרצחה בדרכה לחדר הלידה, והרופאים עדיין נאבקים על חיי תינוקה בבית החולים.
המנדט הבריטי הסתיים לפני 77 שנים בדיוק. לחצים חיצוניים לא יסיטו את ישראל מדרכה במאבקה על קיומה וביטחונה נגד אויבים הפועלים להשמדתה".