חברת אפל בוחנת אפשרות לעצב מחדש את דפדפן האינטרנט ספארי במכשיריה, כדי להתמקד במנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית. עניין זה מגיע ברקע אפשרות לקריסת העסקה של החברה עם גוגל ושינויים נרחבים בתעשייה.
אדי קיו, סגן נשיא בכיר לשירותים באפל, חשף את המידע ביום רביעי, במהלך עדותו בתביעה של משרד המשפטים האמריקאי נגד חברת אלפבית. ליבת הסכסוך היא הסכם המוערך בכ-20 מיליארד דולר בשנה, במסגרתו מוגדרת גוגל כברירת מחדל לביצוע חיפושים בדפדפן שקיים במכשירי אפל השונים.
בנוסף, קיו ציין כי לראשונה נרשמה ירידה בכמות החיפושים בספארי בחודש שעבר – תופעה אותה ייחס לשימוש ההולך וגובר בבינה מלאכותית. הוא הביע אמונה שמנועי החיפוש מבוססי בינה מלאכותית, ביניהם OpenAI, Perplexity AI Inc. ו-Anthropic PBC, יחליפו בעתיד את אלו המסורתיים כמו גוגל. לדבריו, אפל צפויה להוסיף גם את מנועי החיפוש הללו כאופציות בספארי בעתיד.
הכי מעניין

אדי קיו | צילום: AFP
"אנחנו נוסיף אותם לרשימה – הם כנראה לא יהיו ברירת המחדל", אמר קיו והוסיף כי הם עדיין טעונים שיפור וציין שנוהלו שיחות גם עם Perplexity. "לפני עידן הבינה המלאכותית, ההרגשה שלי הייתה שאף אחד מהאחרים לא היו אופציה רצינית. היום יש פוטנציאל רב יותר, כי יש שחקנים חדשים שמתמודדים עם הבעיה בצורה שונה".
כיום, אפל מציעה את ChatGPT של OpenAI כאופציה איתה עובדת מערכת הבינה המלאכותית של החברה – סירי. כמו כן, היא צפויה להוסיף את Gemini, מוצר החיפוש מבוסס הבינה המלאכותית של גוגל, מאוחר יותר השנה. קיו אמר שאפל בחנה גם את Anthropic, Perplexity, DeepSeek ו-Grok למטרה זו. לדבריו, ההסכם עם OpenAI מאפשר לה להוסיף ספקי בינה מלאכותית נוספים למערכת ההפעלה שלה, כולל כאלו שהיא תפתח בעצמה.
מניית אלפאבית צנחה בשיעור של עד 7% ביום רביעי, וגררה את השוק הרחב מטה. גם מניית אפל ירדה בעקבות דברי קיו בשיעור של עד 2.5%. במדד S&P 500 נרשמה ירידה קלה, לאחר שבמהלך היום לפני כן רשם עלייה של יותר מ-0.5%.
קיו אמר עוד כי לפני שנבחר ChatGPT בשנה שעברה להיות חלק מה"אינטליגנציה של אפל" ב-iOS 18, נערכה "תחרות" בין גוגל לבין OpenAI. לדבריו, גוגל הציעה טיוטת הסכם שכללה סעיפים רבים להם אפל לא הסכימה ושלא נכללו בהסכם עם OpenAI.
לדבריו, הטכנולוגיה משתנה בקצב כה מהיר, שייתכן שבעוד כמה שנים אנשים כבר לא ישתמשו באותם מכשירים. "יכול להיות שלא תצטרך אייפון בעוד עשר שנים – כמה שזה נשמע מטורף. התחרות האמיתית נוצרת רק כשיש שינוי טכנולוגי. שינויים כאלה יוצרים הזדמנויות, ובינה מלאכותית היא שינוי כזה שפותח הזדמנויות חדשות לשחקנים חדשים".
קיו ציין שכדי להשתפר, ספקי הבינה המלאכותית יצטרכו לחזק את מנועי החיפוש שלהם. אך גם אם זה לא יקרה מיד, יש להם תכונות אחרות "כל כך טובות, שאנשים יתחילו לעבור אליהם".
"יש היום מספיק כסף, מספיק שחקנים גדולים. אני לא רואה איך זה לא יקרה", אמר, בהתייחסו למעבר האפשרי מחיפוש רגיל לחיפוש מבוסס בינה מלאכותית. קיו הוסיף כי המודלים הלשוניים הגדולים, הטכנולוגיה העומדת מאחורי הבינה המלאכותית הגנרטיבית (המתפתחת), ימשיכו להשתפר ויספקו למשתמשים סיבה נוספת לעבור.
עם זאת, הוא מאמין שגוגל צריכה להישאר ברירת המחדל בספארי, והודה שהוא מתקשה לחשוב על האפשרות שאפל תאבד את חלקה בהכנסות מההסכם עם גוגל. לדבריו, ההסכם הנוכחי עם גוגל עדיין מציע את התנאים הכלכליים הטובים ביותר.
בשנה שעברה הרחיבו שתי החברות את ההסכם ביניהן כדי לכלול את Google Lens כחלק מתכונת ה-Visual Intelligence באייפונים החדשים – מה שמאפשר לצלם תמונה ולקבל ניתוח מבוסס בינה מלאכותית של גוגל. על פי דברי קיו, גם ההסכם עם Bing של מיקרוסופט, שאינו משמש כאופציית ברירת מחדל בספארי, שונה לאחרונה להסכם שמוארך משנה לשנה.