היועמ"שית תמשיך להחרים את השימוע לפני הדחתה: "פסול מיסודו"

גלי בהרב-מיארה דחתה את הניסיון הנוסף לגרום לה להשתתף בהליך, "שיסודו אינו חוקי", וטענה כי השתתפותה תיתן תוקף להליך ובכך היא תחטא לתפקידה

היועמ"שית גלי בהרב מיארה | יונתן זינדל, פלאש 90

היועמ"שית גלי בהרב מיארה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

תוכן השמע עדיין בהכנה...

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, דוחה גם את הזימון הנוסף לשימוע בפני ועדת השרים בראשותו של השר עמיחי שיקלי שקיבלה למחר בבוקר. במכתב ששיגרה אחר הצהריים (רביעי) לחברי הוועדה, היועצת הודיעה שלא תשתף פעולה עם הוועדה וכתבה כי היא מפנה את חבריה למכתבה הקודם בנושא. "הזמנה לשימוע נוסף, 'לפנים משורת הדין' אינה יכולה להפוך הליך פסול מיסודו להליך חוקי", היא כתבה להם.

לדבריה, "מצב שבו מעתה ואילך הממשלה תוכל לסיים כהונה של יועץ משפטי לממשלה בלי בקרה ומתוך שיקולים זרים וחלילה מושחתים, לרבות השפעה פסולה על הליכים פלילים מתנהלים, מהווה פגיעה קשה בשלטון החוק".

היועצת: "השימוע מבוסס על החלטת ממשלה בלתי חוקית"

בהרב-מיארה זומנה לשימוע מחר, לאחר שסירבה להתייצב לישיבת השימוע הקודמת אליה זומנה ביום שני השבוע. במקום להתייצב לישיבה ביום שני, היועצת שיגרה מכתב לחברי הוועדה ותקפה את עצם הזימון: "השימוע מבוסס על החלטת ממשלה בלתי חוקית; יסודו בשיקולים זרים; הוא נערך למראית עין ואף דברי נציגי הממשלה, ביניהם חברים בוועדה, מעידים על כך שתוצאתו ידועה מראש. הוא מוחק, כלא היו, את לקחי פרשת בר-און חברון, והוא מאפשר לממשלה שליטה פוליטית מלאה בהליך סיום כהונת היועץ המשפטי לממשלה, ללא כל בקרה חיצונית, בניגוד להמלצות ועדת שמגר וכללי סיום הכהונה אותם קבעה הממשלה עצמה".

הכי מעניין

"השימוע, כביכול, הוא בגדר ניסיון בוטה להפוך את הייעוץ המשפטי לממשלה והתביעה הכללית למוסד התלוי בחסדי הדרג הפוליטי, הנדרש לתת יד להפרות חוק ואשר נרתע מפעולות אכיפת חוק ומניהול הליכים פליליים נגד אנשי שלטון ומקורביהם שמא יבולע לו", המשיכה בהרב-מיארה. "המשמעות היא הסרת מגבלות על כוחה של הממשלה, פגיעה קשה בשלטון החוק, בשוויון בפני החוק, בזכויות אדם וביכולת מערכת אכיפת החוק להתמודד עם פרשות שחיתות שלטונית".

לטענתה, "הליך סיום כהונה חוקי, שנערך באופן תקין, בלב פתוח ובנפש חפצה, הוא הערובה הקיימת למניעת שימוש לרעה בסמכות הפיטורים של הממשלה. אחרת תוכל הממשלה להדיח כל יועץ משפטי לממשלה, המשמש גם כתובע הכללי של המדינה, בתואנות שונות, אך בפועל מתוך שיקולים זרים או חלילה מושחתים. למשל, כתגובה לכך שהיועץ מנע פעולות לא חוקיות, הורה על חקירה או העמדה לדין של חבר קואליציה, סירב להפסיק הליך פלילי מתנהל נגד חבר ממשלה מכהן או כחלק מ'דיל פוליטי' להבטחת שרידותה של הממשלה".

בהרב-מיארה טענה כי השתתפותה בהליך, "שיסודו אינו חוקי", תיתן תוקף להליך ובכך היא תחטא לתפקידה כיועצת המשפטית לממשלה.