על רקע התנגדות היועצת המשפטית לממשלה וגורמים נוספים כמו לשכת עורכי הדין, ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) לקריאה ראשונה את רפורמת התקשורת שיזם השר שלמה קרעי.
הרפורמה בחוק השידורים שהציג שר התקשורת במסיבת עיתונאים ביום רביעי שעבר מחליפה את הרפורמה שהציע לפני כשנתיים ולא קודמה. היא כוללת את סגירת מועצת הכבלים והלוויין, הקמת רשות רגולציה חדשה שתיקרא "הרשות לתקשורת משודרת" ותפקח על תחום שידורי הטלוויזיה והרדיו בישראל. ספקי תוכן וחדשות, כולל אתרי סטרימינג, יחויבו להירשם במרשם ייעודי. כמו כן, תחול רגולציה על תוכן מקומי וספקי תוכן יחויבו להשקיע בתוכן ישראלי.

ערוצי תקשורת | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
אחד הסעיפים שעוררו יותר מכל סערה הוא סעיף שקיפות ודיווח לפיו, גופי התקשורת יחויבו להעביר דיווח פיננסי לוועדה ייעודית בכנסת. סעיף נוסף הוא סעיף התחרות, שיכלול הגבלות על גופים מרכזיים ויאסור על בכירים בעולם התקשורת לקדם אינטרסים פוליטיים או כלכליים באמצעות ערוץ התקשורת שברשותם.
הכי מעניין
הבוקר פורסמו התנגדויות נחרצות לרפורמה מצד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, ומצד לשכת עורכי הדין, שקראה לעצור את החקיקה וטענה כי "הניסיון לאלף את כלב השמירה של הדמוקרטיה הוא פגיעה בחופש הביטוי". בהרב מיארה טענה מצידה כי ההצעה מאפשרת התערבות פוליטית בעבודת גופי השידורים ומסכנת את התקשורת החופשית בישראל.
לאחר העברת החוק בוועדה, כתב השר קרעי ברשת X: "ועדת השרים לחקיקה אישרה את רפורמת השידורים שלי. אחרי יותר משנתיים של עבודה מקצועית יסודית, ועל אף התנגדויות תמוהות ומשוללות יסוד של היועמ"שית - רפורמת השידורים יוצאת לדרך".
לדברי קרעי, "המונופולים וחסידי הריכוזיות עשו הכול כדי לעצור את המהלך. הם רצו לשמר את המצב הקיים שבו הציבור משלם יותר, מקבל פחות ונשלט על ידי גופי תקשורת חזקים עם חסינות רגולטורית. זה נגמר. הכוח עובר לצרכן. השוק נפתח לתחרות אמיתית. הציבור יוכל לבחור, לשלם פחות ולקבל יותר".