ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אמש כי הבוקר (א') תישלח משלחת ישראלית לקטאר לצורך קידום שיחות על הפסקת אש ושחרור החטופים המוחזקים בעזה. המהלך מגיע לאחר שחמאס הצהיר ביום שישי כי הוא מוכן "להיכנס מיידית ובאופן רציני" למשא ומתן, והעביר את תגובותיו להצעה האמריקנית באמצעות מתווכים מקטאר ומצרים.
על פי לשכת ראש הממשלה, חמאס דרש שינויים בטיוטת ההסכם המגובש בתיווך ארה"ב — שינויים שישראל הגדירה כ"בלתי מתקבלים על הדעת". "השינויים שחמאס מבקש להכניס להצעה הקטארית הועברו אלינו אמש ואינם מקובלים על ישראל", נמסר בהודעה הרשמית.
בהצהרה נכתב עוד כי "לאור הערכת מצב, הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל את ההזמנה לשיחות עקיפות, ולהמשיך במגעים להשבת חטופינו — על בסיס ההצעה הקטארית שישראל הסכימה לה".
הכי מעניין
פרטי ההצעה והדרישות של חמאס
חמאס לא חשף לציבור את פרטיה המלאים של הצעת הפסקת האש האמריקנית, אך לפי שני מקורות פלסטיניים המקורבים לשיחות, ההצעה כוללת הפסקת אש בת 60 יום, שבמהלכה ישוחררו עשרה חטופים ישראלים חיים וכן מספר גופות, בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים הכלואים בישראל.
המקורות הוסיפו כי חמאס דורש גם ערבויות לנסיגת כוחות צה"ל מהרצועה, התחייבות לכך שלא יתחדש המאבק במהלך השיחות, והשבת מערכת חלוקת הסיוע של האו"ם. נתניהו, שצפוי להיפגש ביום שני עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בוושינגטון, מתנגד באופן נחרץ לדרישות חמאס. ישראל מתעקשת על פירוק היכולות הצבאיות של חמאס ועל החזרת כל החטופים ללא יוצא מן הכלל, ולא מסכימה להפסיק את הלחימה כל עוד תנאים אלו לא מולאו.

תקיפה ישראלית בעזה | צילום: AFP
המשך הלחץ הצבאי
בשטח, צה"ל ממשיך במבצע הצבאי הרחב בעזה. ההגנה האזרחית הפלסטינית דיווחה כי בשבת נהרגו 42 פלסטינים בתקיפות ישראליות ברחבי הרצועה. בשל מגבלות גישה ומידע, הנתונים הללו אינם ניתנים לאימות עצמאי.
צה"ל הדגיש כי כל פעולותיו מכוונות נגד תשתיות טרור, מחסני אמל"ח ובכירי חמאס, וכי הארגון ממשיך להשתמש באוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי ולנצל את הסיוע ההומניטרי לצרכים צבאיים.
במהלך סוף השבוע דיווחה קרן הסיוע ההומניטרי הנתמכת על ידי ישראל וארה"ב (GHF) כי שני עובדים אמריקנים נפצעו במתקפה מתוכננת באתר חלוקת מזון בח'אן יונס. הקרן האשימה את חמאס באחריות לפיגוע, וטענה כי מדובר ב"מתקפת טרור ממוקדת". צה"ל פינה את הפצועים להמשך טיפול רפואי.
מבט לעתיד
למרות השיחות הצפויות בקטאר ולחץ המתווכים, בישראל מתעקשים כי לא תהיה הפסקת אש קבועה או נסיגה כוללת ללא החזרת כל החטופים וחיסול היכולות הצבאיות של חמאס.
"נמשיך לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי להבטיח את ביטחון אזרחי ישראל ולהחזיר את כל הבנים והבנות הביתה", נמסר בהודעה הרשמית של לשכת ראש הממשלה.