עונת הדובדבנים הנמשכת מספר שבועות בלבד החלה בימים אלו והחקלאים נערכים לקטיף.
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל אומר כי היבול צפוי להגיע השנה לכ-4,000 טון ויותר, גבוה ביחס לשנה שעברה, אז עמד היבול על כ- 3,700 טון, מאחר וחלק מהיבול לא נקטף עקב הלחימה בגבול הצפון, בו ממוקמים מטעי דובדבן רבים, אליהם לא הורשו להגיע החקלאים.

דובדבנים במנרה | צילום: ארגון מגדלי הפירות בישראל
בלחסן מזהיר כי הייבוא השנה עלול לפגוע בחקלאים שכבר נפגעו מהמלחמה בשנה שעברה: "שוב מתמודדים החקלאים עם איום לייבוא חסר רסן, בדמות הסכם הסחר המתגבש בין ארה"ב לישראל לייבוא מוצרים מן החי והצומח ללא הטלת מכסים. במכתב ששיגרנו מטעם ארגון מגדלי הפירות בישראל לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ושר הכלכלה ניר ברקת- קראנו להם לחזור מן ההחלטה על הוצאת הצו שיורה על ביטול היטלי הסחר על יבוא תוצרת חקלאית מארה"ב, מהלך שעתיד למוטט את ענף הפירות בישראל וענפי חקלאות נוספים, כך שיהפכו ללא כדאיים כלכלית, באם יתממש. על ממשלת ישראל לשים את ענף החקלאות והחקלאים בראש סדר העדיפויות, לאבטחת מזון לתושבי ישראל".
הכי מעניין
חגיגה של פירות אדומים
בגוש עציון, אזור נוסף שמזג האוויר בו אידיאלי לגידול הדובדבנים, מזמינים את הקהל הרחב להגיע במהלך השבועות הקרובים למטעי הדובדבנים והפירות האדומים של חקלאי גוש עציון, וליהנות מחוויה של קטיף עצמי, טעימות טריות מהעץ, שווקים חקלאיים, דוכני אוכל, סיורים מודרכים ופעילויות לכל המשפחה.

קטיף דובדבנים בגוש עציון | צילום: ניב תאנה
מומלץ להתעדכן מראש באתר התיירות של גוש עציון או ברשתות החברתיות לגבי מועדים מדויקים, פעילויות מיוחדות ואירועים פתוחים לקהל. בנוסף ניתן לשלב את הביקור בשלל האטרקציות, המסעדות ואתרי התיירות בגוש עציון. למעוניינים ניתן לשלב לינה בצימרים ובחאנים הרבים והמעולים באזור.