"לא צעד אנטי-דתי": WeWork בירושלים אוסרת תפילות "מטעמי בטיחות"

חברי סניף WeWork בירושלים נדהמו לקבל מכתב התראה מההנהלה, האוסר עליהם לקיים תפילות מנחה כפי שעשו בשש השנים האחרונות. החברה טוענת לסכנה בטיחותית, אך המתפללים מאשימים באפליה

מתחם WeWork בירושלים | יונתן זינדל - פלאש 90

מתחם WeWork בירושלים | צילום: יונתן זינדל - פלאש 90

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ביום שני הודיעה הנהלת WeWork ישראל לחברי סניף החברה בירושלים כי נאסר עליהם להתפלל בתחומי המתחם, בטענה כי מדובר בסכנה בטיחותית וכי המשך קיום התפילות עלול להוביל להליכים משפטיים נגד המעורבים.

במכתב רשמי שנשלח על ידי עורך דין מטעם החברה - עותק ממנו הגיע לידי JNS - הובהר כי שימוש בחדרי הישיבות לתפילות מנחה יוצר עומס, מפריע לשאר חברי המתחם ובעיקר מהווה סכנה בטיחותית. לפיכך, נמסר כי כל הפרה נוספת תגרור נקיטה בצעדים משפטיים, לרבות פנייה לערכאות ואף ביטול ההסכמים עם החברים שימשיכו בכך.

"שימוש כאמור פוגע בפעילות השוטפת של המתחם, יוצר עומס בחדרי הישיבות, יוצר מטרדים לחברי קהילה במתחם ומעל הכל - יוצר סיכונים בטיחותיים" נאמר במכתב. "ככל ועל אף כל המפורט לעיל, חברי קהילה ימשיכו לעשות שימוש אסור בחדרי הישיבות במתחם, הרי שמרשתי תאלץ לנקוט בעל אמצעי חוקי העומד לרשותה"

הכי מעניין

המכתב בן שני עמודים, נושא את התאריך 12 במאי וחתום על ידי היועצת המשפטית של WeWork, עו"ד נירית הניג סטרהובסקי.

חברי WeWork באתר רחוב המלך ג'ורג' בירושלים מקיימים תפילות מנחה במקום זה שש שנים, מאז פתיחתו של הסניף.

ההחלטה עוררה תגובות נזעמות מצד חלק מהחברים. יונתן פצ'יפיצ'י, בן 46, תושב ירושלים וחבר במתחם, צייץ: "מישהו בהנהלה בתל אביב החליט שלא יתכן שיהודים התפללו, תפילה של 10 דקות, בבירת מדינת היהודים. אני, ואני מניח עוד רבים, אחפש לעצמי משרד אחר במקום שלא שונאים כל דבר שיהודי".

למרות הביקורת, WeWork הכחישה מכל וכל כי מדובר בצעד אנטי-דתי.

"במתחמים אחרים שלנו בארץ, בהם תנאי החלל מאפשרים זאת, מתקיימות תפילות לבחירת הממברים" נמסר מדוברות WeWork ישראל "לצערנו במתחם בירושלים אין כעת פתרון הולם בשל מגבלות החלל. אין לעניין שום קשר לתפילה, מכל דת".

לטענת החברה, הסיבה למכתב היא העלייה בתפוסת המתחם, שכיום עומדת על יותר מ-90%, כך שמספר המשתתפים בתפילות חורג מתכולת החדרים ומעלה חששות בטיחותיים.

עם זאת, לא כל החברים מקבלים את ההסבר. "התחושה היא שזה נעשה בכוונה תחילה", אמר פסיפיצ'י ל-JNS. "אם זו באמת בעיה טכנית או לוגיסטית - היה אפשר למצוא לה פתרון פשוט".

באופן אירוני, בפרסומים של WeWork למתחם החברה באבו דאבי דווקא מודגש קיומם של "חדרי תפילה רב-דתיים, לצד טרקלינים מוארים ומשרדים פרטיים".

WeWork ישראל פועלת בזיכיון ומנוהלת על ידי קבוצת הנדל"ן הישראלית עמר.