שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, דחה באופן חריג את עמדת היועצת המשפטית לממשלה והורה היום (שלישי) ליועמ״שית, עו”ד גלי בהרב-מיארה, להגיש לבית המשפט תצהיר בו תתייחס לטענות הקשות שהועלו נגדה – ולפרט את מהות הקשרים האישיים בינה לבין ראש השב”כ המכהן רונן בר וראש השב”כ לשעבר נדב ארגמן. ההחלטה ניתנה במסגרת עתירה שהגיש ארגון “לביא – זכויות אזרח, מנהל תקין ועידוד ההתיישבות”, באמצעות עו”ד יצחק בם.
היועצת המשפטית טענה כי אין כל צורך לשנות את הסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה, וכי אין מקום להידרש למהות הקשר, ובנוסף נמנעה מהגשת תצהיר כמקובל. עמדתה נדחתה באופן גורף – והשופט קובע כעת כי עליה להצהיר, לפרט, ולהתייחס לטענות שהועלו נגדה.
כזכור, בעתירה נטען כי בהרב-מיארה מנועה מלעסוק בעניינם של השניים עקב היכרות עמוקה שלה עם בעלה, איש שב”כ לשעבר. לפי פרסומים, בר וארגמן ליוו את המשפחה לאורך השנים בביקורים ומפגשים אישיים – קשרים שמעולם לא הוכחשו, ובתגובה לפניית העיתונות הסתפקה היועצת באמירה: “לא נתייחס”.
הכי מעניין

השופט נעם סולברג בטקס בבית הנשיא | צילום: חיים גולדברג -פלאש 90
למרות קשרים אלה, בהרב-מיארה ממשיכה לעסוק אישית בעתירתו של ארגמן ואף מובילה מהלך משפטי במטרה למנוע את הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש השב”כ – וזאת בניגוד לעמדת הממשלה. לטענת העותרים, הדבר מהווה הפרה ברורה של תקנון שירות המדינה, כללי האתיקה החלים על עובדי ציבור, והסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה היועצת בעצמה – המורה לה להימנע מלעסוק בענייניהם של מקורבים אישית.
נזכיר כי לאחרונה פורסם עוד על קשר אישי קרוב של היועצת עם בכיר לשעבר במוסד שהוא גם עד תביעה במשפט נתניהו. העיתונאי אבישי גרינצייג דיווח בערוץ i24News כי עד התביעה המדובר הוא יעקב (ג'קי) אשל, בכיר לשעבר במוסד שהיה מנכ"ל חברת בלו סקיי אינטרנשיונל (BSI). החברה, שהקים ארנון מילצ'ן, נרכשה בהמשך על ידי המיליארדר האוסטרלי ג'יימס פאקר, ועסקה באבטחת מידע.
הלקוחה העיקרית של החברה הייתה קבוצת טאטא ההודית, בבעלות איש העסקים ראטן טאטא. בפגישה בין איש העסקים ההודי הבכיר ובין ראש הממשלה, בהשתתפותו של אשל, נידון קידומו של מיזם שמילצ'ן היה לכאורה אינטרס בו: הקמת אזור סחר חופשי בשיתוף פעולה בין ישראל, הרשות הפלסטינית וירדן. אשל העיד בבית המשפט בינואר 2024, וטען בחקירה הראשית כי למילצ'ן היה אינטרס עסקי בקידום אזור הסחר החופשי, אך בחקירתו הנגדית הודה כי טאטא אמר לו שזהו מיזם פילנתרופי שמטרתו איננה עסקית.
הקשר הקרוב בין אשל ובין היועמ"שית, המשמשת גם כתובעת הכללית, לא נמסר להגנה ואף לא לצוות התביעה במשפט, שלא ידע על כך דבר. כתוצאה מכך נמנע מהסנגור במשפט עו"ד עמית חדד, שחקר את אשל בחקירה הנגדית, לשאול אותו על כך. שמו של אשל אף איננו מופיע בהסדר ניגוד העניינים שהיועצת המשפטית לממשלה חתמה עליו עם כניסתה לתפקיד. בהרב מיארה הסתפקה בעדכון יועמ"שית משרד המשפטים בעניין ובהתחייבות שלא לעסוק בעניינים הנוגעים אליו.
נציין כי גורמים בסביבת היועצת כינו את הפרסום בנושא "קשקוש". מטעמה של היועצת נמסר בתגובה: "מר אשל הוא חבר קרוב של היועצת המשפטית לממשלה. עדכון על כך הועבר מבעוד מועד לגורמים הרלוונטיים".