אירוע שיטפון חריג שפקד את אזור הדרום ביום ראשון (4 במאי) הסב נזק כבד לשמורת הטבע עין גדי.
השיטפון שפקד את שמורת עין גדי היה אירוע קיצוני שלא נראה שנים רבות באזור. בפרק זמן קצר מאוד ירדו כ-35 מ״מ של גשם. עם סיום השיטפון בוצעה בדיקה ראשונית בשטח השמורה, שהצביעה על פגיעה משמעותית ורחבה לשמורה.
שבילי טיול רבים נעלמו באופן מלא, וחלקם נפגעו משמעותית מהסחף ועוצמת הזרימה. בית הכנסת העתיק הוצף במים ויידרש פעולות שימור, שחזור ושיקום על מנת לתקן את הנזקים. כלל אמצעי העזר בשמורה: גשרונים, שבילים, מאחזים, מדרגות ושילוט נפגעו. הכבישים המובילים לשמורה והכבישים בתוך השמורה נפגעו ויהיה צורך להסדירם. כלל התשתיות נפגעו: חשמל, ביוב, מים ומבני השירותים. השיטפון החזק אף פגע בצמחייה הייחודית לשמורה. רשות הטבע והגנים מבצעת סקרים לאומדן ומיפוי הנזקים בשטחי השמורה, ותחל בביצוע שיקום והסדרה של השמורה. עד לסיום העבודות השמורה תהיה סגורה למבקרים.
הכי מעניין

סחף בכניסה לשמורת הטבע עין גדי | צילום: שוקי דורי רשות הטבע והגנים
השמורה הגדולה בארץ
שמורת טבע עין גדי, במרכז מדבר יהודה, משתרעת לאורך מצוק ההעתקים בצמוד לקיבוץ עין גדי וממערבו. שטח השמורה כ-14,350 דונם, והיא כוללת את קניוני הנחלים דוד וערוגות (הזורמים בתחום השמורה כל ימות השנה), ואת המצוקים הנישאים ביניהם. בשטח זה יש ארבעה מעיינות הנובעים כל ימות השנה ומקיימים את נווה המדבר הגדול בישראל.
השמורה היא ביתו של עדר יעלים מן הגדולים בארץ. מלבד יעלים בולטים כאן מאוד שפני סלע. יונקים אחרים כגון שועלים, זאבים ועטלפים הם פעילי לילה, ובשמורה תועדו 16 מיני עטלפים. במצוקים מקננים עופות דורסים כגון נשר. ציפור שכיחה מאוד היא טריסטרמית – עוף בינוני ממשפחת הזרזירים, הניכר בצבעו השחור ובכתמים הכתומים בכנפיו. הוא נקרא על שם הנרי בייקר טריסטרם, הכומר והזואולוג הבריטי שגילה את המין למדע. עורב קצר-זנב, שחור-זנב וקורא מדברי.
בעין גדי חיים גם נחשים. אחד מהם הוא נחש נדיר וארסי שקשה לפגוש – צִפְעוֹן שָׁחֹר. נחשים אחרים שחיים באזור הם אפעה וזעמן דק. שפע המים בשמורה מאפשר גם את קיומן של אוכלוסיות צפרדע הנחלים, סרטן נחלים, חלזונות דוגמת שחריר הנחלים, ושפיריות. בחרקים החיים בשמורה ראויה לציון הנמלה אורגת אשלים, הבונה מושבות קינון בסלעים לאורך נחל ערוגות.
רבים מצמחי השמורה הם ממוצא סודני, כלומר יובשני-טרופי. למשל העצים שיזף מצוי, שיטה סוככנית, שיטה סלילנית, מורינגה רותמית, סלוודורה פרסית, זקום מצרי, פתילת-המדבר הגדולה (תפוח-סדום) ואחרים הם אופיינים לסאוונה במזרח אפריקה.
ליד המים גדלים העצים אשל ארץ-ישראלי, ערבה מחודדת וצפצפת הפרת, וכן חישות קנים גבוהות של עבקנה שכיח, קנה-סוכר גבוה, קנה מצוי ואחרים.