היועצת המשפטית של משרד המשפטים, עו"ד יעל קוטיק, דחתה את דרישת ארגון לביא לעדכן את הסדר ניגוד העניינים שנערך ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. בפניית ארגון לביא נטען כי בין בהרב מיארה ובין ראש השב"כ הנוכחי רונן בר וקודמו בתפקיד נדב ארגמן ישנו קשר הדוק, שהתעצם עקב מחלתו של בן זוגה, איש השב"כ לשעבר ציון מיארה. אולם, יועמ"שית משרד המשפטים טענה בתגובה כי קשר כזה איננו קיים, בוודאי לא ברמה המצדיקה עדכון של ההסדר ואיסור גורף עליה לעסוק בעניינים הקשורים לארגמן ולבר.
"פנייתכם מיום 27.03.2025 בבקשה לעדכון הסדר היועצת המשפטית לממשלה בהמשך למכתבכם שבנדון, בחנתי את הנטען בו ואת החומרים שצורפו, ואף נעשתה פניה ליועצת המשפטית לממשלה לצורך קבלת התייחסותה", ציינה קוטיק במכתבה לעו"ד יוסף בן ברוך מארגון לביא.
לדבריה, "במענה, נמסר לחיים על ידי היועצת המשפטית לממשלה, כי אין בינה לבין מר נדב ארגמן או מר רונן בר כל קשר חברי או קשר אחר המעמיד אותה במצב של ניגוד עניינים, כי הם אינם מבאי ביתה וכי הפניה מוציאה מהקשרה נסיבות הקשורות למצבו הרפואי של בעלה, אשר חולה מזה זמן רב. לאור האמור, ולאחר שבחנתי את הדברים, לא מצאתי צורך לעדכן את ההסדר למניעת ניגוד העניינים של היועצת המשפטית לממשלה".
הכי מעניין
נציין כי במקביל לפנייה לבהרב מיארה הוגשה גם עתירה לבג"ץ בנושא, עליה נדרשת בהרב מיארה גם כן להגיב עד היום.
בעתירה, אותה הגיש הארגון באמצעות עו"ד יצחק בם, נטען כי "בהרב-מיארה מקיימת קשים אישיים הדוקים ורבי-שנים עם השניים, הנובעים מהיכרות עמוקה שלהם עם בעלה, איש שב"כ לשעבר. לפי פרסומים, בר וארגמן ליוו את המשפחה לאורך שנים בביקורים ומפגשים אישיים – קשרים שמעולם לא הוכחשו על-ידי היועצת המשפטית, שבחרה להגיב בפרסומים הרלוונטיים בתשובה: 'לא נתייחס'".
בארגון טענו עוד כי "למרות קשרים אלה, בהרב-מיארה ממשיכה לעסוק אישית בעתירתו של ארגמן ואף לנהל מהלך משפטי סדור בניסיון למנוע את הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש השב"כ – וזאת בניגוד לעמדת הממשלה. התנהלות זו מפירה באופן מובהק את תקנון שירות המדינה, את כללי האתיקה לעובדי ציבור, וכן את הסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה היועצת עצמה, לפיו עליה להימנע מטיפול בענייניהם של קרובים או חברים העלולים להשפיע על שיקול דעתה".