הוריה של מלכי רוט, אזרחית אמריקאית שנרצחה בגיל 15 בפיגוע במסעדת סבארו בירושלים באוגוסט 2001, קיימו שיחה עם התובעת הפדרלית של התובעת הזמנית של ארה"ב בוושינגטון הבירה, ג'נין פירו, כדי לדון במאמצים להסגרת אחלאם תמימי מירדן.
תמימי, שהורשעה בישראל באחריות לתכנון הפיגוע שבו נרצחו 16 בני אדם (בהם שבעה ילדים ואישה בהריון), שוחררה ב-2011 בעסקת שליט ומאז חיה בירדן. הרשויות הירדניות מסרבות להסגיר אותה, למרות הסכם הסגרה עם ארה"ב.
בפגישה השתתפו גם בכירים נוספים ממשרד המשפטים האמריקני, ולטענת רוט, מדובר היה ב"צעד קונקרטי ראשון זה שנים" מול גורמים רשמיים. פירו הבטיחה למשפחה כי תעשה כל שביכולתה לקדם את ההסגרה, אף שהדגישה כי ההחלטה אינה בידיה בלבד, וקשורה גם למחלקת המדינה ולשיקולים דיפלומטיים.
הכי מעניין

ג'נין פירו,התובעת הזמנית של ארה"ב בוושינגטון הבירה עם הנשיא טראמפ | צילום: EPA
"במשך שנים לא הצלחנו לשבת עם בכיר אמריקני שיסתכל לנו בעיניים ויקשיב לסיפור שלנו", אמר ארנולד רוט בפגישה. "אבל הפעם הרגשנו שיש עם מי לדבר".
במהלך השיחה תיארו הוריה של מלכי את תחושת חוסר הצדק: "עברו כמעט 25 שנה מאז הרצח, ולא נעשה דבר. ירדן מפרה את ההסכם עם ארה"ב, ואף אחד לא מעז לקרוא לה לסדר - למרות שהיא מקבלת סיוע אמריקני של יותר מ-1.4 מיליארד דולר בשנה", אמר רוט.
לדבריו, הממלכה בירדן לא רק שלא מונעת תמיכה ציבורית בתמימי, אלא אף מאפשר לה להפוך לדמות ציבורית פופולרית. "היא סמל בגלל שהשלטון בחר לאפשר לה להיות סמל", הוסיף.
פירו הקשיבה, הביעה הזדהות ואף אמרה - לפי רוט - כי "הזדעזעה עמוקות מהסיפור ומהעוול המתמשך". עם זאת, הודתה כי ההחלטות בתחום זה מתקבלות לא רק על ידי מערכת המשפט אלא גם ברמות מדיניות גבוהות יותר.

זירת הפיגוע במסעדת סבארו, קיץ 2001. | צילום: אבי אוחיון, לע"מ
פרימט רוט, האם השכולה, הפצירה בפירו להפוך לקול של בתה ולדרוש את הסגרת תמימי: "אנחנו מבינים את השיקולים הפוליטיים, אבל הרצח של מלכי והעובדה שהרוצחת שלה מסתובבת חופשי - זהו עלבון לצדק האמריקני ולערכים של כולנו".
המשפחה ציינה כי ממשל טראמפ היה קשוב יותר למאבקם. במאי האחרון הם נפגשו עם שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, ומסרו לו עצומה עם כ-30 אלף חתימות הקוראות ללחץ על ירדן להסגיר את תמימי.
רוט מתח גם ביקורת על שתיקת חלק מההנהגה היהודית בארה"ב. לדבריו, יש המעדיפים להימנע מלעורר את הסוגיה בשל המבוכה על שחרורה של תמימי בעסקת שליט: "אבל זה לא הזמן לשתוק - אלא לפעול".
תמימי הורשעה בישראל ב-2003 ונידונה ל-16 מאסרי עולם מצטברים. היא שוחררה בעסקת שליט ומאז חיה בירדן כבת חורין ונחשבת לדמות פופולרית, ואף הופיעה במדיה המקומית.
משפחת רוט נאבקת מאז לשוב ולהביא אותה לדין - הפעם על אדמת ארה"ב.