מינוי ראש השב"כ: בג"ץ יקיים דיון חסוי בעתירות

קיום הדיון באופן חסוי, בהשתתפות נציגי המשיבים, היועצת המשפטית לממשלה מחד וראש הממשלה מאידך, בלבד, מעורר ביקורת ציבורית. הדיון יערך בהמשך להודעות שהעבירו שני הצדדים אתמול לבג"ץ על ההסכמות שגובשו ביניהם

בית המשפט העליון | מארק ישראל סלם

בית המשפט העליון | צילום: מארק ישראל סלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שופטי בג"ץ, יצחק עמית, אלכס שטיין וגילה כנפי־שטייניץ, פרסמו אחר הצהריים (ד') החלטה לפיה יקיימו מחר דיון קצר, סגור, בנוגע לעתירות שעניינן אופן מינוי ראש השב"כ הבא. "בהמשך להודעות היועצת המשפטית לממשלה וראש הממשלה, ובהמשך לדיון מיום 6.7.2025 שבמהלכו הוצג מידע חסוי – נקבע לדיון קצר מחר, יום 10.7.2025 שעה 09:00, בנוכחות באי כוח הצדדים הנ"ל", נאמר בהחלטה. השופטים הוסיפו כי לא נעלמו מעיניהם הבקשות לחשיפת ההודעות שהוגשו בנוגע להסכמות שהתגבשו לכאורה, והנושא ייבחן במהלך הדיון.

אתמול פורסם כי בהודעות שהוגשו דווח על הסכמות אליהן הגיעו היועצת המשפטית לממשלה וראש הממשלה, וזאת בלי להתייחס כלל לעמדות העותרים בעתירות. ההסכמות כוללות, כך על פי אותם הדיווחים, דחייה של מינוי ראש השב"כ הבא בכחודשיים, לאחריהם יורשה ראש הממשלה להביא לממשלה מועמד מטעמו לראשות השב"כ, בכפוף להמלצת הוועדה המייעצת למינוי בכירים - ועדת גרוניס. ההמתנה נועדה על מנת לאפשר את סיום חקירת פרשת קטאר-גייט, אשר היא זו המעמידה את ראש הממשלה נתניהו בניגוד עניינים לכאורה. עם זאת, נוסח ההודעות, שהוגשו בנפרד על ידי הצדדים, לא פורסם, ונכון לרגע זה לא ברור האם ישנם פערים בין היועמ"שית לראש הממשלה באופן שבו מוצגים פרטי ההסדר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו והיועמ"שית גלי בהרב-מיארה | אבשלום ששוני ויונתן זינדל, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו והיועמ"שית גלי בהרב-מיארה | צילום: אבשלום ששוני ויונתן זינדל, פלאש 90

אתמול, לאחר שחלק מהפרטים מההודעות החסויות דלפו פרסמה דוברות הרשות השופטת הודעה חריגה בה נאמר כי "הייעוץ המשפטי לממשלה ומזכיר הממשלה הגישו את התייחסויותיהם הנפרדות בענין הצעת הפשרה שגובשה בחסות בית המשפט. יש להמתין להחלטת בית המשפט ולהימנע מדיווחים שאינם מדויקים בתקשורת". נציין כי ניהול ההליך מאז סיום הדיון ביום שלישי שעבר באמצעות דיונים קצרים בדלתיים סגורות בהם לא נוכחים צופים, עיתונאים ואפילו באי כוח העותרים מימין ומשמאל, עורר ביקורת לנוכח הפגיעה בעקרון פומביות הדיון. לטענת המבקרים, בחסות הטענה להצגת מידע סודי בפני השופטים נפגע עקרון הפומביות, הניצב בלב ההליך ודאי בסוגיות ציבוריות כדוגמת זו, פגיעה אנושה. בנוסף, ניהול ההליך מעל ראשם של העותרים, בין שניים מהמשיבים לעתירה, חוטא לאופן שבו אמור להתנהל הליך משפטי במדינה מתוקנת.

הכי מעניין

י"ג בתמוז ה׳תשפ"ה09.07.2025 | 13:11

עודכן ב