המדינה הגישה לבתי המשפט בקשות לעיכוב הליכים בשתי תביעות אזרחיות שהגיש שלמה פילבר נגד מדינת ישראל ונגד בעלי תפקידים ברשויות החקירה והתביעה, וזאת מחשש שניהול ההליכים בתביעות האזרחיות יביא לשיבוש ההליך הפלילי במשפט נתניהו המכונה בבקשה "תיקי האלפים", ולזיהומו.
בשתי הבקשות מצוין כי תביעותיו של פילבר הוגשו בסמוך או לאחר הודעת המדינה שהיא שוקלת לבטל את הסכם עד המדינה שנחתם עימו בתיקי האלפים. עוד נאמר בהן, כי ממכלול הנסיבות עולה שהתביעות נועדו לשרת את קו ההגנה של הנאשמים בהליך הפלילי, במסגרתו העיד פילבר כעד מדינה ושתכליתן לקעקע את מהימנות גרסתו המפלילה במשטרה, תוך ניסיון פסול להשפיע על ההליך הפלילי. בבקשות צוין עוד, כי בבקשה של הנאשמים בתיקי האלפים ל"הגנה מן הצדק", עלו טענות עובדתיות ומשפטיות חופפות לטענות פילבר בתביעותיו.
בקשה אחת לעיכוב הליכים הוגשה בתביעה שהגיש פילבר השנה ובה הוא טוען לנזקים שנגרמו לו, לטענתו, בעקבות מסכת התעללות בהליכי מעצרו וחקירתו ששיאה ב"מעשה סדום" שביצע בו, לטענתו, סוהר בכלא הדרים.
הכי מעניין

עד המדינה שלמה פילבר בבית המשפט. | צילום: אורן בן חקון
בבקשה שהגישה המדינה, באמצעות עוה"ד יריב ליגומסקי, אלון לוי ליטן, עמית מליאנקר וג'וי למבז מפרקליטות מחוז מרכז אזרחי, נאמר, בין היתר, כי כתב התביעה שזור בטענות נטולות אחיזה במציאות, בלתי מבוססות וחוטאות לאמת, ומטרתו להכפיש את התנהלות מערכת אכיפת החוק והתביעה, להלך אימים על התובעים וכן על החוקרים המעידים בו.
הבקשה השנייה לעיכוב הליכים הוגשה לבימ"ש השלום בת"א, במסגרת תביעת הנזיקין שהגישו אשתקד שלמה פילבר ורעייתו אילנית, בטענה שהמשטרה מימשה את צו האזנת הסתר שהוצא בעניינם במסגרת החקירה ב"תיק 4000" תוך פגיעה בפרטיותם וחריגה מסמכות.
בבקשה, שהוגשה באמצעות עוה"ד אורנה פורגש ויעקב קליימן מפרקליטות מחוז ת"א אזרחי, נכתב בין היתר כי התביעה נוגעת לעניינים החוסים תחת תעודת החיסיון בהליך הפלילי וכבר נידונו בבית המשפט בעתירות לגילוי ראיה שהגישו הנאשמים בתיקי האלפים.
עיכוב ההליכים מתבקש בשלב זה עד לתום שמיעת הראיות בתיקי האלפים.