המשפחות השכולות הוצאו מדיון בג"ץ בעתירתן על מינוי ראש השב"כ הבא

השופט עמית עצר את הדיון פעמיים והקהל הסוער הוצא מהאולם בכוח. אב שכול: "היו פה מחזות בלתי נתפסים"

קהל מוצא מהאולם בדיון בג"ץ על מינוי ראש השב"כ | יונתן זינדל, פלאש 90

קהל מוצא מהאולם בדיון בג"ץ על מינוי ראש השב"כ | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שופטי בית המשפט העליון, יצחק עמית, אלכס שטיין וגילה כנפי-שטייניץ דנים הבוקר (שלישי) בעתירת בני המשפחות השכולות, הורי חטופים ופורום "בוחרים בחיים", נגד חוות דעת היועצת המשפטית לממשלה האוסרת על ראש הממשלה נתניהו להיות מעורב בבחירת ראש השב"כ הבא.

השופט עמית הודיע שהדיון מתחיל במעמד צד אחד של הפרקליטות, שתעדכן על מצב החקירה והבהיר: "הקהל הוא לא צד לדיון". בשלב זה אישה מהקהל צעקה לעבר השופטים: "אתם לא צד לדיון, אתם דנים בעניינים של נוחבות, אתם לא צד". מה שגרר צעקות "בושה", מחיאות כפיים ונזיפות מצד עמית.

האב השכול הרצל חג'אג' מוצא מאולם בג"ץ | שלמה פיוטרקובסקי

הדיון הופסק, השופטים יצאו מהאולם עם נציגי הפרקליטות ולאחר מכן משמר בתי המשפט הוציא את הקהל מהאולם. כ-45 דקות לאחר מכן, הקהל הורשה לחזור.

הכי מעניין

עו"ד ד"ר איתמר מירון, שמייצג את העותרים בעתירה הראשונה, ציין בפתח דבריו כי היועצת המשפטית לממשלה לא עושה שום מאמץ לפתור את סוגיית ניגוד העניינים בדרך פשוטה יותר. "המשיבים מחמירים ביותר בהלכות ניגוד עניינים, אבל מקלים בצורה קיצונית בהלכות פיקוח נפש", אמר. "הם מקלים ראש במציאות שבה אין אמון מלא בין ראש ממשלה לראש שב"כ. כל אחד מבין עד כמה פיקוח הנפש בנושא הזה עצום. יש לזה השלכות חמורות על יחסי החוץ והזכות לבחור ולהיבחר, אבל קודם לכל זה עניין של פיקוח נפש".

מירון המשיך ואמר: "אני מייצג הורים שכולים מיום שמחת תורה או מהמלחמה שפרצה לאחר מכן. המטרה שלהם היא שמדינת ישראל תמלא את מלוא ייעודה בהגנה על אזרחי ישראל. המינימום שהם מצפים שכל עובדי הציבור ונבחרי הציבור יעשו לפחות את המינימום שהם יכולים. הם רוצים שמערכת היחסים בין ראש הממשלה לראש השב"כ תהיה מערכת יחסים הרמונית. זה דבר שהוא יסודי ובסיסי".

"ניסיון להכשיל הליך משפטי". השופט יצחק עמית בדיון בג"ץ על מינוי ראש השב"כ | יונתן זינדל, פלאש 90

"ניסיון להכשיל הליך משפטי". השופט יצחק עמית בדיון בג"ץ על מינוי ראש השב"כ | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הדיון נמשך 20 דקות, עד שח"כ טלי גוטליב העירה הערה, השופט עמית נתן לה "אזהרה ראשונה", הקהל סער והדיון הופסק שוב. הקהל הוצא מהאולם, כולל המשפחות השכולות. אחת האימהות השכולות אמרה ביציאתן כי "מה שקורה פה זה זלזול בעם".

עוה"ד והאב השכול איציק בונצל צעק לעבר השופט עמית: "אתה שמנהל את האולם הזה מאפשר להתנהל בבריונות, להכות הורים שכולים. נעשים פה מעשים שלא נעשו במדינת ישראל. אתה לא מאפשר לקיים את הדיון, היו פה מחזות בלתי נתפסים בבג"ץ".

בונצל המשיך ואמר: "בדמוקרטיה לא מכים משפחות שכולות, לא גוררים אותן על הרצפה. צריך לעשות סוף פסוק לדריסה הזאת של הדמוקרטיה, אתם יושבים פה כולם בשקט".

כהשופטים יצאו גם הם מהאולם, אמר השופט עמית: "היינו עדים לניסיון להכשיל הליך משפטי, אין מדינה מערבית שבה דבר כזה קורה".

עמית: "פומביות הדיון נשמרת בכך שהדיון משודר"

לדברי השופט עמית, "למרות התראות חוזרות ונשנות של ההרכב, הן בפתח הדיון והן במהלכו, כי ככל שתהיינה הפרעות בדיון, בית המשפט יאלץ להורות על הוצאת הקהל – ההפרעות מצד הקהל באולם נמשכו ואף התעצמו. בנסיבות אלה, וכפי שכבר הבהרנו בעבר, על מנת שניתן יהיה לקיים דיון כהלכתו, בהתחשב בערכים שאנו מופקדים עליהם, לרבות טוהר ההליך השיפוטי וכדי לאפשר זכות טיעון ללא מורא לכל הצדדים המשתתפים בדיון – הורינו למשמר בתי המשפט לפנות את האולם. מובהר בזה כי פומביות הדיון מותנית באפשרות לקיים את הדיון, ועיקרון זה מיושם תוך שימוש בסמכות בית המשפט לנהל את הדיון. זכות הציבור לדעת ועיקרון פומביות הדיון נשמרים, בנסיבות העניין, בכך שהדיון מצולם ומשודר".

ה' בתמוז ה׳תשפ"ה01.07.2025 | 10:00

עודכן ב