"בשיקום אנחנו מתמודדים עם היום יום של הפצועים, ושם מתחילים הקשיים האמיתיים"

מנהל אשפוז יום שיקומי בביה"ח שיבא שיתף בפאנל בנושא טכנולוגיות שיקומיות אודות הליך שיקום פצועי המלחמה

אורלי גולדקלנג, גיל בנש, עמוס איתן וד"ר אבי אבטן | לירן מולדובן

אורלי גולדקלנג, גיל בנש, עמוס איתן וד"ר אבי אבטן | צילום: לירן מולדובן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

במהלך ועידת ביטחון וטכנולוגיה של 'מקור ראשון' והמרכז האקדמי לב נערך פאנל בנושא טכנולוגיות שיקומיות.

במהלך הפאנל ציין ד"ר אבי אבטן, מנהל אשפוז יום שיקומי בבית החולים שיבא תל השומר ש"שיקום זה החלק האחרון בטיפול, שלוקח חודשים ושנים, ולכן אנחנו עדיין במלחמה מבחינתנו. אנחנו מלאים בפצועים. באשפוז יום אצלי יש סדר גודל של 100 חיילים, ביניהם יש מטופלים מהשביעי באוקטובר. אנחנו רואים הצלחות והתקדמות שיקומית. אנחנו רואים תהליכים מתקדמים וחזרה לחיים ותפקוד של לא מעט חיילים, אפילו לצבא.

מושב רביעי- טכנולוגיות שיקומיות | צילום: גו לייב שידורים

אנחנו כמדינה עושים הכל ומביאים כל טכנולוגיה שאנחנו חושבים שטובה ומתאימה לפצועים. כל מה שאני רוצה וצריך בסוף מצליח להגיע לפה. בין אם זה התותבות המתקדמות ביותר לפצועים, או טכנולוגיות ומנתחים מחו"ל ועד מכשור חיצוני שעוזר לפצועים לתפקד. בשיקום אנחנו מתמודדים עם היום יום של הפצועים. ושם מתחילים הקשיים האמיתיים. אין שום תוכנית שאנחנו עושים שהחלק הנפשי לא כרוך בתוכו. הפצועים עובדים נורא קשה, עברו חוויות קשות. המטרה שלנו זה לייצר כלים ויכולות שנוכל לתת מענים ספציפיים".

הכי מעניין

גיל בנש, מנהל החדשנות באלביט שיתף: "פנינו לכל המילואימניקים ואמרנו להם שכל בעיה שאתם נתקלים - תדברו איתנו. מה שעניין אותנו בעיקר היה למצוא כאבים שיש בשטח ולתת מענה מיידי. רצינו להסתכל על כל המגוון – הלחימה, העזרה למילואימניקים והעזרה בשיקום. בכל חברה יש פרויקטים אסטרטגיים פטריוטים שאנחנו יודעים שזה לא יקפיץ אותנו, אבל אנחנו הולכים לשם כי זו חברה ביטחונית ישראלית ויש דברים שקודמים לזה. יש הרבה פצועים שחלק מהשיקום שלהם זה ספורט, ולכן אנחנו תומכים בוועד הפארלימפי".

עמוס איתן, סמנכ"ל פיתוח Precise Bio סיפר: "כיום תרומת קרניות היא מאדם אחד לאדם אחר. אנחנו יודעים לקחת קרנית אחת ולהפוך אותה למאות קרניות, וככה אפשר להתגבר על החוסר. גם בתחום העמוד שדרה יש דברים שאפשר להדפיס. ברגע שאתה לומד את הדברים אפשר להתפתח גם לאזורים נוספים. הרגולוציה היא משוכה גדולה. יש לזה היגיון כדי לא לפגוע באנשים, אבל בהחלט משוכה.

א' בסיון ה׳תשפ"ה28.05.2025 | 09:41

עודכן ב