למרות התנגדות בריטניה וצרפת: גרמניה ממשיכה לתמוך בישראל

דובר משרד החוץ הגרמני, כריסטיאן ואגנר אמר כי "הסכם ההתאגדות בין האיחוד האירופי לישראל הוא פורום חשוב, שעלינו לנצל כדי לדון בשאלות קריטיות"

תוכן השמע עדיין בהכנה...

דגלי האיחוד האירופי לצד דגלי ישראל. | EPA

דגלי האיחוד האירופי לצד דגלי ישראל. | צילום: EPA

גרמניה הגנה היום (רביעי) על הסכם שיתוף הפעולה בין האיחוד האירופי לישראל, יום לאחר שהאיחוד הודיע על בחינה מחודשת של ההסכם, במטרה להגביר את הלחץ על ישראל בשל המלחמה בעזה.

מבלי לאשר באופן מפורש דיווחים בתקשורת לפיהם ברלין התנגדה לבחינה המחודשת, אמר דובר משרד החוץ הגרמני, כריסטיאן ואגנר, כי "הסכם ההתאגדות בין האיחוד האירופי לישראל הוא פורום חשוב, שעלינו לנצל כדי לדון בשאלות קריטיות", בהתייחסו למצב ברצועת עזה.

המהלך, שהוכרז אתמול, נעשה על רקע עמדות נוקשות יותר של חלק ממדינות אירופה כלפי ישראל, בשל המלחמה בעזה.

הכי מעניין

ראשת מדיניות החוץ של האיחוד, קאיה קלאס, מסרה כי "רוב ברור" מבין 27 המדינות החברות תמך ביוזמה. דיפלומטים ציינו כי 17 מדינות באיחוד דרשו את הבחינה המחודשת על בסיס סעיף בהסכם המחייב כיבוד זכויות אדם, כאשר הולנד הובילה את המהלך.

ביום שני גינו מנהיגי בריטניה, צרפת וקנדה את "מעשיה המחפירים" של ישראל בעזה, והזהירו מפני פעולה משותפת אם לא תפסיק את ההסלמה הצבאית. דובר הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ, שטפן קורנליוס, אמר ביום רביעי כי גרמניה "מודאגת מאוד מהמצב ההומניטרי בעזה", אך לא התייחס לאפשרות של צעדים נוספים.

ואגנר אישר כי אתמול פונו תשעה אזרחים גרמנים מעזה "בתיאום הדוק עם ממשלת ישראל", יחד עם שלושה בני משפחה מדרגה ראשונה.