תומכים בישראל: הפרלמנט ההונגרי אישר את הפרישה מבית הדין בהאג

שר החוץ פטר סייארטו טען כי בית הדין הפך ל"גורם שיפוטי מוטה פוליטית". הפרישה מה-ICC נכנסת לתוקף שנה לאחר הפקדת מסמך הפרישה.

תוכן השמע עדיין בהכנה...

נתניהו עם ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן. | עמוס בן גרשום - לע"מ

נתניהו עם ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן. | צילום: עמוס בן גרשום - לע"מ

הפרלמנט של הונגריה אישר היום (שלישי) את הפרישה של המדינה מבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC).בכך הפכה הונגריה למדינה השלישית אחרי בורונדי והפיליפינים שנוקטת בצעד כזה. ראש הממשלה ויקטור אורבן הודיע על המהלך בזמן ביקורו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו בחודש שעבר, שבו אמר כי מדינתו, החברה באיחוד האירופי, תפרוש מה-ICC.

אורבן אירח את נתניהו למרות צו המעצר של בית הדין שעומד נגדו. בית הדין הבינלאומי מאשים את ראש ממשלת ישראל בפשעי מלחמה בעזה – האשמות שנתניהו דוחה.

עוד כתבות בנושא

בפרלמנט ההונגרי הצביעו 134 חברים בעד ההצעה לפרוש מה - ICC, שלושים ושבעה התנגדו, ושבעה נמנעו. עם פרסום ההחלטה, תודיע הונגריה על כך לאו"ם, אמר שר החוץ פטר סייארטו. הוא טען כי בית הדין הפך ל"גורם שיפוטי מוטה פוליטית", דבר שמהווה "חציית גבול בלתי מתקבלת על הדעת". "ברור שאין להונגריה מקום בארגון כזה", אמר בהצהרה. הפרישה מה-ICC נכנסת לתוקף שנה לאחר הפקדת מסמך הפרישה – בדרך כלל מכתב רשמי המודיע על הפרישה – במשרד מזכ"ל האו"ם.

הכי מעניין

השופטים נוואף סלאם וג'וליה סבוטינדה בבית המשפט הבינלאומי בהאג, מאי 2024. | איי.פי

השופטים נוואף סלאם וג'וליה סבוטינדה בבית המשפט הבינלאומי בהאג, מאי 2024. | צילום: איי.פי

ביקורו של נתניהו בהונגריה בחודש שעבר היה ביקורו הראשון באירופה מאז 2023. בית הדין הוציא בנובמבר צווי מעצר לנתניהו ולשר הביטחון לשעבר יואב גלנט בגין האשמות על פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה – כולל שימוש בהרעבה כאמצעי לוחמה – במלחמה של ישראל בעזה. צו מעצר הוצא גם נגד מוחמד דף, ראש הזרוע הצבאית של חמאס. התיק נגד דף נסגר בפברואר לאחר מותו.

כבוד מלכים. אורבן ונתניהו בבודפשט | רויטרס

כבוד מלכים. אורבן ונתניהו בבודפשט | צילום: רויטרס

ה-ICC, שהוקם ב-2002 וממוקם בהאג, שואף להעמיד לדין אנשים האחראים לפשעים החמורים ביותר בעולם כאשר מדינות אינן מסוגלות או אינן מוכנות לעשות זאת בעצמן. 125 מדינות אישררו את אמנת רומא – מסמך היסוד של בית הדין – ומכירות בסמכותו. ארצות הברית ורוסיה אינן חברות בבית הדין, וכך גם ישראל, סין ומיאנמר. עד כה, רק בורונדי והפיליפינים הצטרפו לבית הדין ופרשו ממנו לאחר מכן. הונגריה חתמה על אמנת רומא בשנת 1999 ואשררה אותה שנתיים לאחר מכן, במהלך כהונתו הראשונה של אורבן.

כ"ב באייר ה׳תשפ"ה20.05.2025 | 15:42

עודכן ב