משרד החינוך פרסם היום (ג') טיוטת תיקון לתקנון פרס ישראל, אשר יבהיר מה הקריטריונים העדכניים למועמדות לקבלת הפרס. על פי החלטת שר החינוך יואב קיש אחת מתקנות הליבה בתיקון היא אדם שפעל ביוזמתו בזירה הבין־לאומית נגד חיילי צה"ל, מוסדות המדינה או מדינת ישראל - לרבות באמצעות תלונה, עתירה, ייצוג משפטי שיטתי או גיוס משאבים - לא יהיה זכאי לפרס ישראל. ההגבלה לא תחול על מי שחדל מהפעילות או הביע עליה חרטה פומבית.
בנוסף, משרד החינוך הודיע כי שני פרסים חדשים יחולקו מדי שנה: פרס ליהדות התפוצות, על תרומה יוצאת דופן לקשר עם מדינת ישראל או לחוסן של קהילות יהודיות בעולם, גם למי שאינו אזרח ישראל. ופרס לצעירים פורצי דרך, עד גיל 50, על עשייה שהובילה לשינוי חברתי רחב.
שר החינוך, יואב קיש: "פרס ישראל הוא סמל להוקרה לאומית על מצוינות, השפעה עמוקה ותרומה לחברה ולמדינה. לא ייתכן שמי שפועל ביוזמתו נגד חיילי צה"ל או נגד מוסדות המדינה יקבל את אות ההוקרה הגבוה ביותר של מדינת ישראל - זהו קו מוסרי ברור. לצד זאת, אנחנו פותחים את שערי ההוקרה למי שפועל לחיזוק המרקם הלאומי שלנו: צעירים שמשנים מציאות מתוך תחושת שליחות, ויהודים בתפוצות שמחזקים את הקשר עם ישראל ופועלים למען עתיד העם היהודי כולו.
הכי מעניין
אלו פרסים שמבטאים את הרוח הישראלית - מחוברת, מחויבת, ולא מפחדת לומר מה נכון".