רופאים סירבו בשבוע האחרון לחתום על אישורי מחלה של עובדי הוראה, כך נחשף היום (שני) בוועדת המיוחדת לענייני צעירים בכנסת בדיון חירום שכינסה על השפעות קיצוץ השכר של עובדי הוראה צעירים. מנהלת גן בתל אביב בשם איילת חכים טענה בדיון כי "יצאה הנחיה של רופאים שלא יחתמו עם החותמות שלהם". לדבריה, "מורים וגננות באים לבקש אישורי מחלה, הרופאים מוציאים את הטופס מהמחשב, כתוב 'חתום דיגיטלית', והם לא מוכנים לחתום עם החותמות והשמות שלהם". על אף שההנחיה יצאה והדבר מתרחש בשטח, הם לא הצליחו להביא הוכחות לעניין. במקביל, פורסם היום כי משרד החינוך דרש מגננות להציג אישורים על היעדרויות ישנות.
לפני כשבועיים מחו עובדי הוראה ממשרד החינוך נגד הקיצוץ בשכרם בהפגנה יוצאת דופן - המצאת אישורי מחלה ואי הגעה למוסדות החינוך "בגללה". המדינה פנתה אל בית הדין לעבודה, שהוציא הודעה לפיה חל איסור על מורים להוציא אישורי מחלה שאינם אותנטיים, וקבע כי חלק מהמורים שבתו באופן לא חוקי. בתגובה, משרד החינוך פרסם חוזר מנכ"ל מיוחד שהודיע כי ההיעדרויות הנרחבות של עובדי ההוראה בגין "מחלה" מ-2 במאי, במסגרת אותה מחאה, לא מזכה בשכר. עשרות מורים פנו למשרד החינוך באמצעות ייעוץ משפטי.
תיקון מנגנון הפקת אישורי המחלה בחוק מוקדם יותר השנה, לפיו ניתנת האפשרות להנפיק אישורי מחלה באופן אוטומטי מקופות החולים, ללא בדיקת רופא, היא שאפשרה את הנפקת אישורי המחלה ההמוניים לעובדי ההוראה המוחים. כדי להבדיל בין עובדים שנזקקו לשירותי רפואה באופן אותנטי ואלה שפעלו באופן מחאתי, הוחרגו מניכויי השכר בין היתר עובדי הוראה שקיבלו אישורי מחלה לאחר שהתייצבו וקיימו ביקור עם רופא, או שהגיעו למוסד רפואי בשל טיפול או בדיקה, והאישור ניתן במועד הביקור.