הטריק שמאפשר למכור רכבים ישנים כחדשים

רכב שטרם נרשם על שם רוכש כלשהו לא דומה כמובן לרכב שכבר עבר בעלות. הסטטוס הזה אמור להוזיל את מחיר הרכב, כ"פיצוי" על היד הנוספת

pexels

| צילום: pexels

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בעקבות ירידה בביקוש למכוניות חדשות בחודשים האחרונים – על רקע שינויים כלכליים ובהם עליית ריבית, פערי שילוח בינלאומיים ומצב החירום הביטחוני – הצטבר מלאי גדול אצל יבואני הרכב. על פי ההערכות מדובר ביותר מ־20 אלף כלי רכב ש"תקועים" בחניוני היבואנים.

החוק הישראלי קובע שאם חלפה שנה ממועד ייצור הרכב והוא טרם נמכר, היבואן מחויב לרשום אותו כ"יד ראשונה". כלומר, הלקוח שיקנה אותו רוכש למעשה רכב "יד שנייה", גם אם לא נסעו במכונית והמושבים עדיין מצופים בניילונים. המציאות הזו יצרה במהלך השנים שוק שמכונה "רכבי 0 קילומטר". כדי לא להיתקע עם אותם רכבים, היבואנים מוכרים אותם לחברות הליסינג (חלקם בבעלות היבואן עצמו), שם הם מוצגים כ"אפס קילומטר" – רכבים שכבר הספיקו לעבור בעלות אבל טרם עלו על הכביש.

רכב שטרם נרשם על שם רוכש כלשהו לא דומה כמובן לרכב שכבר עבר בעלות. הסטטוס הזה אמור להוזיל את מחיר הרכב, כ"פיצוי" על היד הנוספת. אבל מתברר שהדבר לא מונע מחלק מחברות הליסינג לאמץ פרקטיקות פסולות שבהן הרכבים הללו מושווים לרכבים חדשים, תוך אי שקיפות בכל הנוגע לסטטוס העדכני שלהם. כך המוכרים יוצרים מצגי שווא של נדיבות יתר במתן הנחה (מצומצמת) על מחיר המחירון הרגיל.

הכי מעניין

מגרש מכוניות באילת. | נועם רבקין פנטון - פלאש 90

מגרש מכוניות באילת. | צילום: נועם רבקין פנטון - פלאש 90

בתחילת השבוע פרסמה הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן מסמך המזהיר מפני הטעיות מסוג זה. "בעקבות ריבוי פרסומים מטעים בתחום עסקאות כלי רכב המוגדרים כ'אפס קילומטר', בעיקר מצד חברות הליסינג, הרשות מיידעת את ציבור הצרכנים כי מדובר בכלי רכב שהם כבר יד ראשונה, ועם מכירתם לצרכנים יירשמו למעשה כיד שנייה של הצרכן הרוכש", כותבים שם. "מהנתונים שהצטברו ברשות עולה חשש ממשי להטעיה צרכנית הנוגעת להצגת המחיר הכולל של הרכב ושווי ההטבה הניתנת לכאורה לצרכן, תוך השוואה למחיר מחירון של רכב חדש מהיבואן – וזאת אף שמדובר ברכב שגם אם לא נהגו בו, הוחזק בבעלות יד ראשונה בידי חברה, ולכן אינו רכב חדש. העברת הבעלות בו לקונה הופכת אותו לרכב יד 2, ולכן ערכו הכלכלי פוחת".

הרשות מציינת כי פרקטיקות שיווק כאלה רווחו בעבר וכעת הן חוזרות בגדול, בין השאר בשל עודפי מלאי אצל חברות הליסינג. "הצגת הרכב ככזה שנמכר בהנחה משמעותית ממחיר מחירון עלולה להטעות. 'מחיר מחירון' כרכב חדש אינו נקודת הייחוס הרלוונטית לעסקה מסוג זה, שכן הרכב כבר עבר בעלות תחת החברה המשווקת, גם אם לא בוצעה בו נסיעה". אל תהיו פראיירים.

כ"ח בתמוז ה׳תשפ"ה24.07.2025 | 07:30

עודכן ב