עבודות שבאופן מסורתי מבוצעות על ידי נשים, פגיעות יותר להשפעת הבינה המלאכותית בהשוואה לעבודות שמבוצעות על ידי גברים, במיוחד במדינות שההכנסה בהן גבוהה, כך עולה מדו"ח שפרסם היום (שלישי) ארגון העבודה הבינלאומי של האו"ם.
הדו"ח מצא כי 9.6 אחוזים מהעבודות ה"נשיות" צפויות להשתנות בעקבות הבינה המלאכותית, לעומת 3.5 אחוזים בלבד מהעבודות הגבריות, ככל שהטכנולוגיה מאמצת יותר משימות אדמיניסטרטיביות ומשנה את עולם עבודות המשרד, כמו מזכירות. תחומים כמו תקשורת, תוכנה ופיננסים נמצאים גם הם בחזית השינוי, ככל שהבינה המלאכותית הגנרטיבית מרחיבה את יכולות הלמידה שלה.
הדו"ח ציין כי עדיין יהיה צורך במעורבות אנושית עבור משימות רבות, והסביר כי התפקידים יותר צפויים לעבור שינוי מהותי מאשר להיעלם לגמרי. "אנחנו מדגישים כי חשיפה כזו אינה מצביעה על אוטומציה מיידית של כל עיסוק, אלא על הפוטנציאל לכך שחלק ניכר מהמשימות הנוכחיות בו יבוצעו באמצעות טכנולוגיה זו", נכתב בדו"ח.
הכי מעניין
הדו"ח קרא לממשלות, למעסיקים ולארגוני עובדים לשקול כיצד ניתן להשתמש בבינה מלאכותית לשיפור הפרודוקטיביות ואיכות התעסוקה.
בנוסף, דו"חות עדכניים אחרים מצביעים על כך שנשים נוטות פחות להשתמש ולהתנסות בכלי בינה מלאכותית, מה שעלול להעמיק את הפערים הקיימים. לפי תחזיות של פירמת הייעוץ וראיית החשבון הבינלאומית "דלויט" לשנת 2025, רק כ-50 אחוזים מהנשים באוסטרליה צפויות להשתמש ולבטוח בכלי בינה מלאכותית, לעומת 70 אחוזים מהגברים. פער זה מיוחס בין היתר לחששות מפני הטיות, חוסר אמון בטכנולוגיה וחוויות שליליות קודמות.
כדי להתמודד עם אתגרים אלו, מומחים ממליצים על השקעה בהכשרות ממוקדות לנשים, שמטרתן להעצים את הביטחון והשליטה שלהן בטכנולוגיות החדשות, ובכך לצמצם את הפער הדיגיטלי המגדרי.