שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה גילה גמליאל נשאה הבוקר (שלישי) דברים בוועידת "ביטחון וטכנולוגיה" של מקור ראשון והמרכז האקדמי לב בירושלים. הוועידה, המתקיימת זו השנה השנייה, עוסקת בממשקים בין התעשיות הביטחוניות לבין עולמות החדשנות והטכנולוגיה. באירוע השתתפו שרים, חברי כנסת, בכירים במערכת הביטחון ובתעשיית הטכנולוגיה וההייטק ועוד.
בנאומה ציינה השרה את החשיבות האסטרטגית בגיבוש ופיתוח הטכנולוגיה והמדע כדי להבטיח את ביטחונה, יעדיה המדיניים, שגשוגה הכלכלי וחוסנה החברתי של המדינה. כמו כן, התייחסה בין היתר גם לתוכנית ההגירה מרצועת עזה של נשיא ארה"ב טראמפ ואמרה: "כשם שלב ליבה של העשייה בזירה הטכנולוגית נשען על חשיבה יצירתית ויוזמות 'מחוץ לקופסה', כך רלוונטיים העקרונות הללו גם לזירה הביטחונית והמדינית.
"שישה ימים בלבד לאחר מתקפת הטרור הרצחנית, גיבשתי כשרת המודיעין תוכנית להגירה מרצון של כלל אוכלוסיית עזה אשר הובאה לפני יותר משנה וחצי לידיעת הקבינט. התוכנית מבוססת על פינוי אוכלוסייה משטחי לחימה, הגירה מרצון והקמת ערי אוהלים תוך סיוע לאוכלוסייה להתיישב במדינות אחרות. העקרונות האלו בדיוק הם שניצבים במרכז תוכניתו של הנשיא טראמפ ואומצו על-ידי ממשלת ישראל".
הכי מעניין
השרה הדגישה כי מדובר במהלך שיניב תוצאות אסטרטגיות חיוביות וארוכות טווח על ישראל, והינו בר-ביצוע, וכי "נדרשת נחישות של הדרג המדיני, תוך דגש על רתימת ארצות הברית, כדי לאפשר את מימושו של המהלך".
עוד הוסיפה השרה כי קיימות דרכים נוספות לקידום ממשלת ישראל, בהם "ניתן ורצוי להתנהל גם במישור המדיני למול גורמים מובילים בעם האיראני המתנגדים למשטר הנוכחי. עלינו להרחיב את הסכמי אברהם להסכמי כורש מול העם האיראני, שכן אני מאמינה בחזון משותף של ידידות בין העמים אשר על בסיסו נקים גשרים של שיתופי פעולה" היא ציינה. "כולנו אכן מקווים שיבואו ימים חדשים עבור העם האיראני, בהם נזכה שוב ליחסים המבוססים על ידידות וראיית המכנה המשותף" סיכמה.