דובר צה"ל פרסם הבוקר (חמישי) תיעוד דרמטי של אנשי החיל הרפואה במהלך פינוי פצועים בתוך עזה תוך סיכון חייהם. החומרים צולמו באחת ממצלמות הגוף של אנשי חיל הרפואה. זהו תיעוד אחד מיני רבים, אשר מאיר את פעילות החיל מאז תחילת המלחמה.
חיל הרפואה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה מעניק מענה רפואי בחזית ובעורף מתחילת המלחמה. אנשי החיל מלווים את הפצועים מרגע הפציעה בשטח, דרך הטיפול בבתי החולים ועד לתהליכי ההחלמה והשיקום. בזכות השילוב הטכנולוגי, מתהדרים בצה"ל בכך שזמני פינוי פצועים במלחמה הם המהירים בעולם. זאת הודות ללמידה, השתנות, שיתוף פעולה עם חיל האוויר וכוחות היבשה, טכנולוגיות והעלאת מספר המטפלים הבכירים בשטח, הנלחמים כתף אל כתף עם הלוחמים תוך סיכון חייהם.

גרפיקה חיל הרפואה | צילום: דובר צה"ל
שיעור התמותה בקרב פצועים עומד עד כה על 7.1% - האחוז הנמוך ביותר בהיסטוריה של צה"ל, וככל הידוע גם בעולם כולו. לולא המענה הרפואי הניתן כיום בשדה הקרב, הנתונים מלמדים כי מספר החללים היה גדל פי שניים. לראשונה מומשו במלחמה זו חידושים משמעותיים. כך לדוגמא, נעשה שימוש במנות 'דם מלא' שמאפשרות להעניק טיפול מציל חיים סמוך ככל הניתן לנקודת הפציעה. צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם שמיישם את הטכנולוגיה הזו בשדה הקרב, ואף מלמד את השיטה והידע לצבאות זרים. כ-300 פצועים קיבלו בשדה הקרב מנות מסוג זה במהלך המלחמה.
הכי מעניין

עיבוד אירועים עם לוחמים במהלך המלחמה | צילום: דובר צה"ל
החידושים נוגעים בין היתר גם לתחום בריאות הנפש במלחמה הנוכחית. בחודשים הראשונים למלחמה פעל באופן אינטנסיבי מרכז שסיפק טיפול יום לחיילים עם תסמינים פוסט-טראומטיים. למעלה מ-1,000 קציני בריאות הנפש פעלו מאז תחילת המלחמה, ולראשונה בכל מלחמות ישראל, קב"נים נכנסו לעזה וללבנון לעיבוד אירועים עם צוותים לוחמים תוך כדי לחימה עשרות פעמים.
חיל הרפואה מוביל גישה של אקטיביות, הכוללת פנייה למשרתים ללא המתנה לדיווח עצמי בלבד של הלוחם. מוקדים פרו-אקטיביים מסוג זה הוקמו כבר ביום השני ללחימה ובעזרתם נוצר קשר עם אלפי לוחמים.